Keerbergse Heidewandeling

© gemeentebestuur Keerbergen

Wandel tussen en over de heidegebieden “Kruisheide en Pommelsven” en geniet hier van de typische heidefauna en -flora. Tijdens deze wandeling zie je in de straatnamen ook het koloniale verleden van Keerbergen terugkomen.

Van mei tot juli kan je op de Kruisheide genieten van het concert van de veldkrekel. Zie je zwarte schapen? Dat is heel normaal, deze wonen op de Kruisheide. In heidegebied Pommelsven vind je o.a. dophei en de zeldzame klokjesgentiaan terug. In Pommelsven en Kruisheide leven ook tientallen soorten solitaire bijen en wespen zoals de heizijdebij, heidezandbij en graafwespen.

De wandeling start op de parking aan het Koninklijk Atheneum Keerbergen ter hoogte van de Mereldreef/Nachtegalendreef.

De straten die je via deze route doorloopt zijn: Mereldreef, Vlieghavenlaan, Leeuwerikweg, Bollostraat, Mwami Mutaradreef, doorheen het heidereservaat Kruisheide, Ericadreef, een stukje Nieuwstraat, Leeuwerikweg, Vijfstraten, Voetweg 51, Acaciadreef, Grotstraat, Bollostraat, Ganzendreef, Hazendreef, Vlieghavenlaan, Torteldreef, Jachthoorndreef, doorheen het heidereservaat Pommelsven, en via de Nachtegalendreef terug naar het beginpunt van de wandeling.

Deze route werd uitgewerkt door de Keerbergse milieuraad en is niet bewegwijzerd.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (1)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.2 km
  • Mereldreef 3, 3140 Keerbergen
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (1)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 22-05-2022

De heide en andere fauna en flora zoals beschreven zijn wel heel schaars of niet aanwezig in deze wandeling. Voor het overgrote deel gaat het over verharde wegen in woongebied met de meest exclusieve villa’s. Wie zich hieraan graag vergaapt, maakt met deze wandeling de juiste keuze.