Brakelbos wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Rustige wandeling in dé wandelgemeente bij uitstek: Brakel. Vlakbij de taalgrens kan je hier kennismaken met het bekende Brakelbos. De bronnen van de Zwalm zijn nooit veraf en zorgen voor een echt pareltje in de natuur.

Aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen

Stem nu voor de Wandelknooppunt Route van het Jaar 2020! We nomineerden voor deze stemming 10 wandelroutes in Vlaanderen. Stem en maak kans op een deelname aan onze Wandelknooppunt Zoektochten.

Breng je stem uit!

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.9 km
  • Sint-Martensstraat 6, 9660 Brakel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 17-11-2020

prachtig landschap met mooie vergezichten, autoluwe straten, alleen raad ik iedereen aan om deze wandeling uit te stellen tot na de winter. Net voorbij knooppunt 29 diende ik mij vast te klampen aan houten paaltjes en prikkeldraad om niet door de modderpoel te moeten. Voorbij pt 31 ben ik zelfs moeten terugkeren want ik had geen zwembroek mee!

Anonieme gebruiker 23-08-2020

Wie de koelte van een bos zoekt, is er aan voor de moeite. Max. 2 km v.d. wandeling gaat door het bos. Desalniettemin een prachtige wandeling met mooie uitzichten, door velden en weiden en pittoreske straatjes. Autoluw. Op sommige momenten pittig. Goed bewegwijzerd. 1e knooppunt, nr.28, ligt aan de kerk.

Anonieme gebruiker 17-05-2020

Heel mooie wandeling.Wanneer je uit het brakelbos,op de steenweg naar Ronse komt,moet je deze baan dwarsen.De peil staat om weer naar benden te gaan.