Brakelbos wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Rustige wandeling in dé wandelgemeente bij uitstek: Brakel. Vlakbij de taalgrens kan je hier kennismaken met het bekende Brakelbos. De bronnen van de Zwalm zijn nooit veraf en zorgen voor een echt pareltje in de natuur.

De Brakelbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.9 km
  • Sint-Martensstraat 6, 9660 Brakel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 10-10-2021

Mooie wandeling in een glooiend en prachtig landschap. Geen problemen gehad met de bewegwijzering maar opgelet : knooppunt 30 is moeilijk te zien vanop de straat, ik stapte het voorbij maar had dit snel door. Het staat evenwel links van het hoekcafeetje. Een aanrader.

Gabrielle Van Der Voorde 21-06-2021

Mooie wandeling maar ben 3x verkeerd gewandeld en ver gegaan ... ik vond toch dat de bewegwijzering niet optimaal was... ook heb ik het Brakelbos nooit betreden... wel 3 km meer afgelegd dan lange wandeling...

Anonieme gebruiker 27-03-2021

super mooie wandelroute, prachtige panorama's en super weer. alleen veel modder en natte voeten, wij hadden nochthans zeer goeie goretex wandelschoenen. Maar wij gaan zeker nog terug die kant uit. Jos en Rita 27/3/21

Anonieme gebruiker 28-02-2021

Pracht van een afwisselende mooie wandeling! Best niet na hevige regenperiode. Inderdaad zoals in voorgaande reviews reeds gezegd, best voorzien van waterdicht, modderbestendig schoeisel. Al is het maar voor korte stukken.

Wim De doncker 03-01-2021

Heel mooie route met mooie vergezichten. Ong 75 % van de route is onverhard, vaak heel modderig, best te wandelen als het enkele dagen droog geweest is.

Anonieme gebruiker 17-11-2020

prachtig landschap met mooie vergezichten, autoluwe straten, alleen raad ik iedereen aan om deze wandeling uit te stellen tot na de winter. Net voorbij knooppunt 29 diende ik mij vast te klampen aan houten paaltjes en prikkeldraad om niet door de modderpoel te moeten. Voorbij pt 31 ben ik zelfs moeten terugkeren want ik had geen zwembroek mee!

Anonieme gebruiker 23-08-2020

Wie de koelte van een bos zoekt, is er aan voor de moeite. Max. 2 km v.d. wandeling gaat door het bos. Desalniettemin een prachtige wandeling met mooie uitzichten, door velden en weiden en pittoreske straatjes. Autoluw. Op sommige momenten pittig. Goed bewegwijzerd. 1e knooppunt, nr.28, ligt aan de kerk.

Anonieme gebruiker 17-05-2020

Heel mooie wandeling.Wanneer je uit het brakelbos,op de steenweg naar Ronse komt,moet je deze baan dwarsen.De peil staat om weer naar benden te gaan.