Ieperboog

© wandelknooppunt.be

Tijdens deze route heerst een unieke sfeer: de Groote Oorlog is hier nooit ver weg. Het landschap is er nog steeds getekend door deze catastrofale gebeurtenis van meer dan 100 jaar geleden. Je komt op een aantal plaatsen waar je spontaan stil van wordt, het is een prachtige, gevarieerde wandeling. De route start aan wandelknooppunt 15 aan de Palingbeek. Er is hier een zeer ruime parking voorzien. De route baant zich een weg door een cultureel en historisch bijzonder rijk, groen landschap ten zuiden van Ieper.

Je start aan knooppunt 15 waar je het eerste deel van de route aflegt door een prachtig provinciedomein: De Palingbeek. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de Palingbeek aan het front van Ieperboog. In de eerste kilometers van de route wandel je langs prachtige wegen met weidse vergezichten. Via het Groeneburgbos kom je na 5.5 kilometer stappen aan Hill 62: een 62 meter hoge heuvel waar de Canadezen veel manschappen hebben verloren tijdens WO1. Het is een prachtige plaats waar je ook een mooi uitzicht op Ieper hebt. Iets verder op de route kom je aan het ‘Sanctuary Wood Museum’. Je kan het museum bezoeken en iets drinken. Daarna vind je er het ‘Sanctuary Wood Cemetery’, een Britse millitaire begraafplaats.

De route kronkelt verder langs het prachtige landschap, en loop je zelfs door een weide met koeien. Na 10 km wandel je voorbij Hill 60. Deze 60 meter hoge heuvel was tijdens de Eerste Wereldoorlog het toneel van enkele zware veldslagen. Aan de voet van Hill 60 ligt het gelijknamige restaurant - tearoom waar je even kan verpozen met een hapje en een drankje. Daarna stap je de laatste 2 km van deze prachtige route en kom je terug aan in provinciedomein De Palingbeek.

beoordeling: nog geen reviews schrijf review
  • 13 km
  • Palingbeekstraat 18, 8902 Ieper
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (0)

schrijf review - gegevens wandelroute

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerst en schrijf een review!