Muziekbos wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Natuurwandeling langs meestal onverharde wegen of paadjes, in een streek met wisselend reliëf. Startpunt Louise-Marie ligt pal op de grens van Ronse en Maarkedal. De naam van het gehuchtje is een eerbetoon aan de eerste Belgische koningin. Schitterende vergezichten op de vallei van de Trosbeek en het Muziekbos met de Muziekberg (148 m) en de Geuzentoren als letterlijke hoogtepunten.

De Muziekbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10 km
  • Ruddersveld 7 , 9600 Ronse
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 30-05-2021

Top wandeling! Wel veel hoogteverschillen, zeker in het begin stevig klimmen, maar de wandeling is het zeker waard, prachtig door rustig natuurgebied! Een parel van een wandeling!

Anonieme gebruiker 01-04-2021

Een zeer mooie wandeling. We zagen ook een groepje reeën die we een tijdlang konden observeren en een beetje verder waren er drie eekhoorns aan het spelen met elkaar. Ze gingen van de ene boom naar de andere over ragfijne takjes. Het was very very amazing.

Anonieme gebruiker 03-02-2021

Hebben deze wandeling gedaan samen met onze 2 honden. Desondanks het vele regen hebben we enorm genoten! Een aanrader

Sarah Janssens 28-12-2020

Hele mooie wandeling. Door het slechte weer van vorige dagen lagen bepaalde paden er heel modderig bij maar dat zagen wij als een extra uitdaging. Onze kinderen (7-9jaar) hebben zich niet verveeld. Het speeltuintje was een tof extraatje.

Anonieme gebruiker 01-09-2020

Prachtige wandeling met fantastische uitzichten. Aanrader: degelijke wandelschoenen. Er staat op de volledige route geen enkele vuilbak. Voorzie dus zelf een zakje. Startpunt: voorkant van de kerk van Louise-Marie (Maarkedal). Er is parking. Bewegwijzering oké, maar de bordjes zijn soms wat "verstopt" in struiken. Principe: geen bordje = rechtdoor.

Caroline Van Parys 14-07-2020

Echte aanrader

Anonieme gebruiker 14-07-2020

Super mooie wandeling