In en rond Geraardsbergen

© wandelknooppunt.be - Leon Libert (Auteur)

Deze wandeling start in het Provinciaal Domein 'De Gavers' (ruime parking) in Geraardsbergen aan knooppunt 1. Via landelijke, ingeslapen dorpjes en veldwegen met uitzicht over het heuvelachtige landschap, bereik je de historische Grote Markt van Geraardsbergen. Daar wacht een pittige klim via de Vesten naar de Oudenberg en de Muur. Na deze inspanning daal je opnieuw via rustige wegen geleidelijk af naar 'De Gavers'.

Deze route werd ingezonden door Leon Libert.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 17.7 km
  • Onkerzelestraat 272, 9500 Geraardsbergen
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Lena Faict 02-12-2020

Route met veel afwisseling tussen dorpsstraten en landwegen. Ik deed er gepakt en gezakt 4u over met af en toe een stop om foto’s te trekken. Zorg in tijden van regen voor slipvast en waterproof schoenen. Ik vertrok vanaf Geraardsbergen station, in dit centrum kan je nog proviand kopen, onderweg niet meer!

Anonieme gebruiker 11-10-2020

Ruime en makkelijke parking aan de Gavers. Mooie lange route met glooiende landschappen , centrum Geraardsbergen en de muur. Bordjes soms moeilijk te vinden en daarom 3 sterren.

Anonieme gebruiker 04-10-2020

mooie wandeling en goede bewegwijzering, na de Gavers zijn er nog enkele straten die je doormoet voordat je in de velden en natuur terechtkomt. Na enkele regendagen zijn stevige stapschoenen aan te raden. De muur is een bijtertje, maar nadien is het bergaf :) Ik heb er zo'n 4,5u over gedaan, lunchpauze inbegrepen.

Anonieme gebruiker 14-10-2018

Zeer mooie goed bewegwijzerde wandeling!
Prachtige vergezichten en weinig verhard.
Ongeveer 3,5 uren stappen, zorg voor stevige outdoorschoenen.

Anonieme gebruiker 19-04-2018

Het is links en rechts wat opletten waar de bordjes staan. Eenmaal echt verkeerd gelopen (eigen fout), twee andere keren stond het bordje om af te slaan plots aan de overkant van de straat. Net voorbij de Wambashoeve heb je op een bepaald moment de keuze tussen twee stijgende wegen (geen bordje). Het linkse is wat overwoekerd. Neem dus rechts; dat is het juiste wegje. De Gavers zijn prachtig; neem hier gerust wat meer tijd!

Anonieme gebruiker 14-04-2018

Een prachtige wandeldag gehad in de zonnige, rustige en wijdse landschappen rond Geraardsbergen , met als intermezzo een aangename middagpauze bij de brug van Geraardsbergen.
Zeker voor herhaling vatbaar bij de wisseling van de seizoenen.