Landelijk Everbeek

© wandelknooppunt.be - Paula Leroux (Auteur)

De gemeente Everbeek bestaat uit twee dorpskernen, Everbeek-Beneden en Everbeek-Boven, met elk een eigen kerk en eigen begraafplaats. De wandeling start in de rustige dorpskern van Everbeek-Beneden. Via een kerkwegeltje kom je vrij snel in een landelijke omgeving: veldwegen, paadjes, bos en prachtige vergezichten over de Vlaamse Ardennen. Halverwege de tocht bereik je de kerk van Everbeek-Boven waar je via de kerkwegel naast de kerk de wandeling verder zet door de weidse natuur richting Everbeek-Beneden.

Deze route werd ingezonden door Paula Leroux.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 14.3 km
  • Longpontstraat 9, 9660 Brakel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 16-04-2020

Wij zijn reeds 20 jaar aan gesloten bij de padstappers en hebben vandaag voor het eerst deze prachtige wandeling gedaan.Alle punten goed gevonden.Dikke pluim.
Vijf sterren meer dan waard.

Marnix Danneels 21-01-2019

beste wandelaars het huidige adres is moeilijk te vinden rijd naar Everbeek kerk cordenuitstraat 6 Everbeek/Brakel het is daar dat knp 72 begint in een smal wegeltje tussen huizen door...verder is alles goed aangegeven.

Marnix Danneels 21-01-2019

Het startpunt is zeer moeilijk te vinden ,de GPS gaat altijd naar een verkeerd startpunt.er zou een ander adres moeten komen ook dichtbij de kerk van Everbeek. Het eerste gedeelte van de wandeling is niet erg aantrekkelijk,maar na een aantal knooppunten begint de wandeling echt en toen kon ik volop genieten... 1/3 was minder maar 2/3 maakte het allemaal goed. Heb genoten dat wel.

Anonieme gebruiker 14-10-2018

Je moet starten rechtover de kerk van Everbeek-Beneden aan een smal kerkwegeltje. Alle punten goed gevonden. Voor knooppunt 1 moet je goed opletten. We waren er al voorbij en zijn teruggekeerd. Vergeten op de paal te letten terwijl we het wijds landschap bewonderden. knooppunt 1 moeilijk omdat het pad is ingepalmd door een boer. Je moet dus een stukje door het gewas wandelen. Verder een heel prachtige wandeling. Wel niet voor ouderen mensen en rolstoelgebruikers.

Anonieme gebruiker 14-02-2018

Longpontstraat nr. 9 Nooit gevonden . Ergens op de weg staat aangegeven dat er in totaal 4 knooppunten niet te bereiken zijn . Informatie daarover bij start 0 .
We zijn verplicht geweest om andere wandelroute te kiezen .
Resultaat niet tevreden .