Lippelobos wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Dries van Opdorp is de grootste en een van de mooiste van ons land. Vanuit Dries van opdorp stap je naar het Lippelobos, gegroeid rond het kasteel ‘Hof te Melis’. Het geografische middelpunt van Vlaanderen vind je nabij KP 92.

De Lippelobos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.9 km
  • Dries 65, 9255 Opdorp
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Yvette Thys 24-03-2022

Snertroute, beton,beton en nog eens beton. Heeft niks met bos te doen. Niet voor herhaling vatbaar. Alleen onze honden hun nagels waren afgesleten. Pf...

Hilde VdV 16-01-2022

Leuke en gevarieerde tocht met slechts een 10tal meter modder. Het zicht op het kasteel en ijskelder zijn een meerwaarde. In het bos zijn talrijke beekjes, vijvers en rhododendrons. Moet mooi zijn wanneer deze bloeien. Plaatselijk wat gezoem van hoogspanningsdraden, maar geeft geen overlast.

Karin van de Ven 13-04-2021

Zaterdag had de hele dag geregend, zondag geen optie om in de bossen te wandelen maar deze route is een mooi alternatief. Goed te wandelen. Leuk om middelpunt van Vlaanderen te zien en kasteel. Op einde is een bosje dit jaar aangelegd in teken van corona; Het keerpuntbos. Zal over paar jaar een plek zijn om stil te staan de tijd waar we nu in leven

Anonieme gebruiker 03-11-2020

Jammer dat dit wordt beschreven als wandeling door lippelobos. Er is amper bos te zien op deze wandeling en we hebben veel last gehad van verkeer. Niet voor herhaling vatbaar. Jammer.

Anonieme gebruiker 01-06-2020

Wandeling start mooi door veldwegen en bos. Maar de drukke baan nadat we aan het kasteel van Lippelo zijn gepasseerd was wel een groot minpunt. (Geen voetpad.) Eens het bos uit zijn het meer kleine betonbaantjes dan mooie groene veldbaantjes.

Liesbet De Wolf 31-05-2020

Heel mooi.
Afwisseling veld / bos
Goed onderhouden wegen, geen last auto's of fietsers

Anonieme gebruiker 10-05-2020

Afwisseling : velden, bos, wijken. Mooi !