Stuifduin wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

De Wetterse warandeduinen vormen een merkwaardig stuk Scheldenatuur, die ervoor zorgen dat de Siint-Gertrudiskerk hoog bovenop het landschap uittorent. Houden we het in het grootste deel van deze wandelroute voornamelijk op de vlakte, dan gaan we op het einde opvallend genoeg de hoogte in.

De Stuifduin wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (9)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Wegvoeringstraat 308, 9230 Wetteren
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (9)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 30-04-2022

Prachtige wandeling langs de Schelde en door de bossen. Idd boven op de brug had er wel nog een bordje mogen hangen (naar rechts). Dacht ook dat ik rond de kerk zou moeten gaan maar was rond appartementsblok. Al bij al heel mooi.

Chris Verborgt 21-05-2021

Mooie wandeling met als extra de overzet over de Schelde. Bij het beginpunt van de route is er bijna geen parkeergelegenheid. Het is een beetje verwarrend dat je op enige afstand moet parkeren. Misschien beter de wandeling daar laten beginnen.

Brigitte Notte 02-05-2021

prachtige wandeling. mooi en landelijk langs wetteren, schellebelle en door de Blakken. aanrader. via de markt naar de Tragelweg (nieuwe appt net voor de fietsbrug) daar starten aan wandelknooppunt 9.

Mira Bradai 04-04-2021

Op de brug naar rechts gaan. Wij gingen naar links en hadden pas 2 km later door verkeerd te zijn gelopen... Jammer dat er geen bordje op de brug staat

bert rouckhout 05-03-2021

mooie rustige wandeling meestal naast de schelde

Anonieme gebruiker 27-02-2021

Mooie wandeling met veel afwisseling!

Anonieme gebruiker 20-02-2021

Mooie en rustige wandeling. Start Markt 1 klopt niet. Geen bordjes te vinden aan nr 1. Zelfs bordje aan de kerk is verdwenen. Vermoedelijk door de grote bouwwerken die daar bezig zijn. Gelukkig geholpen geweest door een dame die net voorbij kwam. Pas eerste bordje gevonden over de brug. Daarna heel goed bewegwijzerd. Overzetboot ook leuk extra.

Anonieme gebruiker 23-08-2020

Hele mooie wandeling waarbij je steeds wordt verwondert over de prachtige natuur zo dicht bij huis. Met de kinderen is de overzet met de veerboot een hoogtepunt. Zoek overzettijden zeker op onder "veerdienst Wichelen". Goed bewegwijzerd. Ga voor het 1e knooppunt naar het gemeentehuis. Enig nadeel: er mogen auto's rijden langs de Schelde.

Hans Van Rossen 22-03-2020

Prachtig rustige route