Wandelen door de Faluintjes

© Lander Loeckx

Deze ontdekkingstocht door de dorpjes Moorsel, Meldert en Hekelgem heeft van alles in petto: de rust van het landschap, het groen van het Kluisbos en de geschiedenis van het fraaie Waterkasteel van Moorsel uit de 16de eeuw. Je stapt langs het hopveld in Hekelgem en de mooie abdij van Affligem. Dan denk je meteen aan bier, maar de wijnranken van domein De Kluizen verklappen dat er hier ook lekkere wijn wordt gemaakt. Begin je al te snakken naar een culinaire stop? Dan heb je onderweg de keuze tussen de verfinde keuken van Hostellerie De Biek in Moorsel-dorp, de landelijke hartelijkheid van taverne De Oude Snas in Meldert of Gasthof d’Oude Brouwerij aan de abdij van Affligem.

Route aangeboden door Toerisme Oost-Vlaanderen.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • Sint-Martinuskerk, Moorsel-Dorp 1, 9310 Moorsel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 15-05-2022

Deze wandeling gelopen na een lange droge periode. Fijne wandeling met mooie zichten. Grotendeels langs onverharde paden.

Anonieme gebruiker 11-01-2021

Een zeer mooie en afwisselende wandeling door de natuur (geen hellingen). Zeer weinig verharde wegen of huizen, een geweldig pluspunt. Momenteel bijzonder modderig en eigenlijk niet doenbaar. Wel een absolute aanrader als de paden droger zijn.

Anonieme gebruiker 14-11-2020

Mooi parcours in een prachtig natuurgebied. Slechts een 4 vanwege de vele modderplassen. Heb de uitgebreide versie via knooppunten 11, 12 en 17 gevolgd. Een aanrader!

Anonieme gebruiker 28-06-2020

Mooie wandeling in een glooiend landschap. Voor wie ook graag wat bos heeft, kan na knooppunt 10 knooppunt 11 en 12 nemen (ipv meteen naar knooppunt 18 te gaan). Op knooppunt 12 kom je aan het Kluizenbos waar je een mooie lus (wij namen de rode lus) van Natuurpunt door het bos kan maken. Deze start aan de kluiskapel. Na de lus kom je weer uit op knooppunt 12 en kan je via knooppunt 17 weer op de wandelroute (knooppunt 18) geraken. Neem na knooppunt 1 Een stukje knooppunt 100 naar de abdij, ideale picknick plaats. Met deze extra’s kwamen we op 13,5km.

Anonieme gebruiker 07-06-2020

Mooie route veel natuur en weinig huizen. Perfect aangegeven. Een aanrader.

Anonieme gebruiker 30-05-2020

Leuke route met veel afwisseling en haast niet op de rijbaan. Veldwegen, stukje bos, het hopveld in Affligem, de moeite waard!

Anonieme gebruiker 27-04-2020

nogal veel asfaltwegen en betonwegen in begin, maar de bossen rondom Affligem hebben veel goed gemaakt.

Poppeia En co 19-01-2019

Mooie winterwandeling langs allerlei veldwegen, kerkwegels en zeer rustige baantjes - haast geen openbare rijwegen. 3 reeen, 1haas, 1patrijs en 2 lama’s gezien.