Albijn Van den Abeele wandelroute

© Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandel langs karakteristieke plekjes uit de schilderijen van Albijn Van den Abeele. Haalde begin 20ste eeuw tal van kunstenaars naar Sint-Martens-Latem. Samen vormden ze de wereldberoemde 'Latemse School'. Aanrader voor kunstliefhebbers!

De Albijn Van den Abeele wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • Palepelstraat , 9830 Sint-Martens-Latem
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Brigitte Notte 23-03-2021

Omdat het redelijk veel in de bebouwde kom te wandelen is, een beetje een andere wandeling dan anders maar....zeer mooi, de lieflijke omgeving in Latem bekoort wel. Voelt écht wel aan als een kunstenaarsdorp. Stukje ook door de Latemse Meersen. Mooie wandeling. Genoeg parkeergelegenheid in de Palepelstraat, waar de wandeling begint.

Anonieme gebruiker 24-02-2021

Mooie wandeling maar redelijk in de bebouwde kom waar er niet echt een wandelpad of stoep aanwezig is en men dus op straat moet lopen . Aangezien er tamelijk veel fietsers zijn en er regelmatig auto’s passeren is het opletten geblazen. Het stuk langs de Leie is natuurlijk de blikvanger van deze wandeling.

hilde focke 31-01-2021

Heel mooie wandeling maar plaatselijk wel erg nat in deze periode van het jaar. Bewegwijzering kan beter.

Anonieme gebruiker 26-01-2021

Aangename wandeling door het centrum van Latem, maar ook door de velden. Opletten want kan (zeer) modderig zijn na enkele regenachtige dagen.

Anonieme gebruiker 06-11-2020

Mooie wandeling die je perfect met kinderen kan doen. Indien gewenst kan je afkorten via de Heidebergen. Op sommige plaatsen kan je wel al eens gaan twijfelen of je geen afslag hebt gemist. De mensen wachten geduldig hun beurt af als je langs paden komt die maar geschikt zijn voor 1 persoon.

Peter Barbaix 20-07-2020

Mooi en gevarieerde wandeling. Met een afwisseling van dorpse expressie, schilderachtige Leie-sfeer en meestal smaakvolle architectuur. De plaatselijke galerijen zijn een bezoekje waard. Zeker een ervaring meer. Het was wel even zoeken om het startpunt te vinden en af en toe waren wij de weg kwijt. Een plannetje of de smartphone zijn in dat geval welkom.

Anonieme gebruiker 31-05-2020

ZEER NATUURLIJKE WANDELROUTE EEN AANRADER