Rond Nieuwpoort haven

© wandelknooppunt.be

Deze wandelroute verkent Nieuwpoort en zijn prachtige jachthaven. Je vertrekt aan de Sint-Bernardus kerk in Nieuwpoort-Bad aan knooppunt 75. Via de mooie villawijk wandel je naar de jachthaven langs het Albert 1 monument.

Je wandelt daarna via het natuurreservaat De Ijzermonding, een natuurreservaat met veel gelijkenissen met het Zwin, terug naar de Nieuwpoortse dijk. Let wel op, tussen knooppunt 6 en 85 moet je gebruik maken van het gratis veer dat Nieuwpoort Bad met het natuurreservaat verbindt.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.8 km
  • Leopoldplein 6, 8620 Nieuwpoort
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 24-06-2020

Het veer waarvan sprake vaart lang niet altijd. Alleen tijdens de zomer vaart het dagelijks. Daarbuiten alleen tijdens de weekends en op
feestdagen. Ook over de middag vaart het niet.
Om onaangename verrassingen te vermijden, is het raadzaam dat je vooraf de website checkt. https://www.middelkerke.be/nl/veerboot-nieuwpoort

Anonieme gebruiker 28-11-2019

op knooppunt 86 (haven) staat een pijl naar knooppunt 89, maar het eerste stukje van het wandelpad is afgesloten door de bouwmaatschappij. Je kan daar niet door. Je kan wel een klein beetje terugkeren en de straat vóór de parking nemen, maar dat moet je dan ook weten.
groetjes
Anne

Anonieme gebruiker 17-09-2019

mooi wandelroute