Natuurstilte

© wandelknooppunt.be - Danny Carette (Auteur)

Een prachtige wandeling dwars door het natuurreservaat De Liereman te Oud-Turnhout. 99 % onverhard. Je wandelt langs knuppelpaden, door de bossen, tussen moerassen en via landwegeltjes. Reken dat je 3 uur doet over het hele traject. Achteraf kan je nog iets drinken in het Bezoekerscentrum. Ruime parking voorzien. Een uitkijktoren geeft je een panoramisch uitzicht over de verschillende waterplassen. Een wandeling die je zeker eens moet ondernemen.

Deze route werd ingezonden door Danny Carette.

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.5 km
  • Schuurhovenberg 21, 2360 Oud-Turnhout
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 30-12-2020

De start is veelbelovend. Mooie zichten en fijne wandelpaden. Maar eens je het kanaal verlaat, komen er alleen lange saaie rechte stukken.

Doris verbert 20-07-2020

Een hele leuke wandeling; vele geurende wilde bloemen. Prachtig gewandeld langs de vaart, op bospaden. Helemaal niet saai!!!
Twee nadelen: na paal 32 zijn we blijven rechtdoor lopen, tot we ineens aan paal 17 kwamen. We zijn moeten terugkeren, en dan zijn we een pad ingeslagen waar er op het einde een paal stond met nr 18. Deze was dus niet goed geplaatst. Deze had moeten staan aan de vaart.
Tweede nadeel: Eén van onze honden had een kakje gedaan aan nr 55 en we hebben het kakzakje heel de tijd moeten meedragen tot we terug aan het bezoekerscentrum kwamen. Niet zo leuk dat er nergens een vuilbak stond.

Ann Daems 11-06-2019

Een heel mooie wandeling.de vijver met de kwaakende kikkkers was zalig.net op tijd voor de pick nick een pick nick tafel aan het water tegen gekome. Einde inderdaad wat eentonig maar de toren is dan wel goed meegenomen.genoten van koffie en taart achteraf in het bezoekerscentrum.
Wel een tip ,het aangegeven adres klopt niet helemaal .er is een parking aan de lierreman.zagen we pas achteraf.

Anonieme gebruiker 10-06-2018

Heel rustig en mooie natuur. We hebben de wandeling wel in omgekeerde volgorde gedaan en dat was misschien wel beter want er waren heel lange eentonige stukken bij die nu in het begin van de trip zaten. Al bij al zeker eentje om in een ander seizoen nog eens terug te doen!

Anonieme gebruiker 23-01-2018

Prachtig begin, maar saaie lange stukken vanaf de vaart

Anonieme gebruiker 22-12-2017

Hele mooie wandeling alleen stevige schoenen of laarzen aantrekken .