De Ravelse bossen

© wandelknooppunt.be - Karel Lavrijsen (Auteur)

We starten aan de neogotische Sint-Servatius kerk met toren uit de 16de eeuw. Al vlug laten we de bebouwing achter ons en bereiken we de Ravelse Gewestbossen (810 hectare), waarin een groot deel van de wandeling gesitueerd is. Het bos, aangelegd in het begin van de 20ste eeuw, bestaat uit een mengeling van naald- en loofbomen, met hier en daar een ven en heidepercelen. Verspreid in het bos staan banken en picknicktafels.

Onmiddellijk na knpt 97 bereiken we het Kesseven, een van de grotere vennen. Iets verder ligt het klotgoor, ontstaan door de winning van turf. Aan knpt 87 verlaten we het bos en wandelen langs rustige wegen door het landelijke Ravels. Op de terugweg naar het startpunt komen we langs de molen 'De Nachtegaal der Maatvennen' van circa 1869. Juist voor het eindpunt ontdekken we nog het beeldje de “Ravelse Pier”, de bijnaam van de inwoners van Ravels.

Deze route werd ingezonden door Karel Lavrijsen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Kerkstraat 9, 2380 Ravels
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Jasper Dehouwer 25-04-2020

Een schitterende wandeling!
Er is momenteel onderweg een omleiding via een ander knooppunt, maar dit was goed aangegeven en qua landschap ook een meerwaarde.
Het einde van deze wandeling stoorde ons niet. Ik heb de wandeling al aan anderen aangeraden.

Anonieme gebruiker 11-12-2018

Prachtige wandeling! Maar inderdaad jammer dat de laatste km's door gewone straten zijn. Deze wandeling had echt een ander einde moeten hebben.

Gerry Wittens 02-09-2018

Een prachtige wandeling en de is route uitstekend aangegeven.

Anonieme gebruiker 03-02-2018

mooie wandeling, eens in het bos wisselen grote dreven en kleine paadjes zich af, ondanks het weer van de voorbije weken toch in geslaagd om met droge voeten de wandeling af te maken.
alleen jammer dat de laatste 3km door verkavelingen en gewone straten gaan