Vennenwandeling

© Toerisme Provincie Antwerpen

Het Turnhouts Vennengebied is één van de meest waardevolle heidegebieden in Vlaanderen en is van belang op Europese schaal. Dankzij de ondiepe kleilagen blijven de natuurpercelen lang genoeg vochtig. Daardoor komen er hier met uitsterven bedreigde soorten voor zoals grutto, wulp, kievit, talrijke libellen, kleurrijke dagvlinders en planten zoals de gevlekte orchis die gebonden zijn aan heischrale graslanden.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Provincie Antwerpen.

beoordeling: (4)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.7 km
  • Bezoekerscentrum Klein Turnhout, Klein Engeland 23, 2300 Turnhout
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (4)

schrijf review - gegevens wandelroute

Ludo Slegers 17-04-2021

Zeer mooi, puur natuur, knooppunt 6 even uitkijken, op asfalt weg, op tijd nr.6 volgen, niet zo duidelijk. Echt mooie ongerepte natuur !!!! Dikke aanrader !!!

Dirk Hens 12-04-2021

Vandaag de eerste keer deze wandelroute gedaan. Zeker niet de laatste keer! Grote verscheidenheid aan vogels gezien en ook enkele spelende hazen die niet schuw waren door onze aanwezigheid, maar toch op veilige afstand bleven. Omwille van het broedseizoen kan men nu niet door het natuurgebied, met alle respect voor de broedende vogels.

Anonieme gebruiker 11-04-2021

We hebben erg genoten van deze wandeling en vonden ze zeer gevarieerd. Het grootste deel liep over onverharde paden en de zichten op de vennen en op het landschap waren soms indrukwekkend, vooral aan het Koeiven en aan de uitkijktoren. We combineerden de wandeling met de Hoge Heidewandeling van Natuurpunt vanuit knooppunt 2.

Anonieme gebruiker 23-03-2021

De wandeling was ca va. Parking zoeken is lastig. We zijn uiteindelijk geparkeerd bij knooppunt 3, dan naar 2 gewandeld en daar begonnen. De eerste helft van de wandeling was leuk, maar het 2e deel vrij saai. Gewoon heel lang rechtdoor op een onverharde weg zonder veel bezienswaardigheid. Je liep ook nit door het natuurgebied, maar er omheen.