's Hertogenheidewandeling

© Wim Salaets

Vertrek van het station van Aarschot richting de Orleanstoren, waar je een prachtig zicht hebt over Aarschot en regio. In het verleden lieten de Aarschottenaars hun vee grazen buiten de stadsmuren. Verschillende driftwegen leidden naar de heide. Een aantal plaatselijke namen herinneren daar nog aan. Ook in het natuurgebied ‘s Hertogenheide vind je er nog sporen van. De Eikelberg is een typische, Hagelandse heuvel van ijzerzandsteen, maar het beboste natuurgebied was ooit voornamelijk heide.  In de Demervallei wandel je langs het Vorsdonkbos naar de Demerdijk. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.3 km
  • Statieplein , 3200 Aarschot
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 13-06-2021

Wat een mooie wandeling. 95% onverhard. Vind je niet veel ! Zeer verscheiden qua omgeving. Omgekeerd zou ik die niet wandelen.... Een aanrader om te doen! Een dikke 9,5/10 voor de parcoursbouwer!!

Marleen Doyen 20-02-2021

Het was onze eerste wandeling met deze app. We namen de trein. Het station was dus ons beginpunt. De wandeling vonden we zeer geslaagd. Afwisselend, veel onverharde weg, zelfs glooiend. Alleen veel vliegtuigen. Gelukkig veel wind. Dus niet al teveel geluidshinder.

Anonieme gebruiker 16-05-2020

Heel mooi! Het stuk langs de Demer is redelijk lang en eentonig, de Eikelberg en 's Hertogenheide daarentegen zijn prachtig!

Jan Waegemans 13-05-2020

Prachtige wandeling met veel afwisseling.

Anonieme gebruiker 04-01-2020

4/1/20
Een van de mindere routes die we ooit maakten.
Lawaaierig door omliggende stad, slecht begaanbaar en dat bij droog weer. Enkel laatste deel langs Demerdijk voelt als wandelen. Onbegrijpelijk dat na de start een druk kruispunt moet worden overgestoken.
3 op 10 en we zijn niet echt streng.

Johan Ginkels 29-12-2019

Wij hebben ze in omgekeerde richting gedaan, plaatje bovenaan de brug over de spoorweg mankeerde. Voor de rest een mooie wandeling met veel afwisseling, bos, berg, beton en heide.

Anonieme gebruiker 17-10-2019

Prachtige wandeling. Niets gemerkt bij 705. Alles ok. Het jaagpad dat we moesten volgen was op een bepaald moment wel afgesloten. We zijn op de andere oever verdergegaan en bij de eerstvolgende brug konden we weer aansluiten.

Eddy Vandenplas 09-09-2019

Hebben genoten van de wandeling, goede wegbeschrijving vanaf het begin tot aan de heldenstraat. Bordje weg (705) en nietmeer wetende welke richting wij verder moesten.
Jammer, tijd verloren, hebben na een halfuur de juiste weg gevonden. Dan was het weer de goede kant op. Wij zijn fervente wandelaars en hopen voor degenen die de wandeling als onbekend nog gaan bewandelen het bordje op de juiste plaats zullen waarnemen. Mvg