Meanderswandeling

© Lander Loeckx

De Meanderswandeling vertrekt in het rustige, beboste, gehucht Heikant. Je trekt richting 'De Plas van Rotselaar' voor een ommetje rond het water. Hierbij leidt de wandeling je langs de 14de-eeuwse Ter Heidetoren. Na het rechttrekken van de Demer zijn er aan de zuidelijke oever verschillende meanders overgebleven. Je wandelt verder langs het vochtige gebied dat een zeer waardevolle biotoop voor water- en moerasplanten is. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (6)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.4 km
  • Schoolstraat 56, 3110 Rotselaar
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (6)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 17-02-2021

Mooie wandeling om in andere seizoenen nog eens te doen. Opgelet: startpunt is niet met de auto te bereiken!

Anonieme gebruiker 30-08-2020

Heb vandaag deze wandeling gedaan, en is zeker de moeite waard. Veel door het bos, mooi langs de vijver, en af en toe ook op de openbare weg.Je wandelt door een bos, dus kan je hier en daar modder en water verwachten dat een natuurlijk verschijnsel is.Heb genoten van de rust een stilte in de natuur.

Sonja Vanderstappen 12-06-2020

Bevestiging van voorgaande meningen.zelfs nu na kort gemiezer liggen sommige stukken vettig tussen 615 en 619. Ongelijke paden. Veel in gebruik door quads, moto? maar het ergste : De beken rond punt 619 en de Demer zijn open riolen!! Veel steekvliegen e.d.
Dat dit nog kan......

Koenraad MEEKERS 08-06-2020

Mooie wandeling maar er zijn inderdaad stukken bij waar het in een echt natte periode lastig kan zijn...niettemin de moeite om te doen bij droger weer.

Anonieme gebruiker 28-05-2020

Heb deze wandeling in een droge periode gedaan en toen was ze goed te doen.Het mooie meer van Rotselaar de Heikantberg zijn zeker pluspunten op deze trip.Maar ook de broekbossen met zijn aparte natuur zijn niet te versmaden.Opgepast doe deze wandeling niet tijdens of na een natte periode want dan is ze zeker modderig.Van mij een 4

Anonieme gebruiker 01-02-2020

Deze wandeling zou niet mogen bestaan. Ik doe wekelijks minstens 1 wandeling tussen de 5 en 15 kilometer en deze was de tot nu toe slechtste wandeling ooit. Kapotgereden wegen (dank u heren respectloze landbouwers) en barslechte afwatering zorgen ervoor dat ruim de helft van deze wandeling uitmondde in een gevaarlijke bedoening. Regelmatig 30cm diepe plassen over de volledige breedte van het gaanpad, moerassige toestanden, modder, modder en nog eens modder, telkens opnieuw gedurende honderden meters. Extreem onaangenaam om te wandelen. Ik ben dan ook amper andere wandelaars tegengekomen. Achteraf bekeken heel logisch. Mij zie je ook niet meer in Rotselaar.