Demer- en Dijlewandeling

© Lander Loeckx

De Demer- en Dijlewandeling is een heel gevarieerde wandeling. Beginnend aan 'De Plas van Rotselaar' is het een aaneenschakeling van kleine padjes en rustieke wegjes. Ongeveer de helft is verkeersvrij waardoor het heerlijk vertoeven is, in en rond het centrum van Rotselaar. Eens aanbeland in de pittoreske dorpskern van Wakkerzeel, trek je via veldwegen langs weilanden en akkers richting Werchter. Hier ligt de oorsprong van de naam van de wandeling, want de samenvloeiing van Demer en Dijle vindt hier plaats. Op de terugweg naar De Plas volg je de Demerdijk en kom je langs de demertrefplaats met het hoogtepad tussen de kruinen van de oude eiken. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 12 km
  • Vakenstraat 18, 3110 Rotselaar
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 24-05-2021

Mooie wandeling, zeer goed aangegeven. gelukkig hadden we voor het jaagpad langs de Demer de "goede" kant gekozen (eerste de aangegeven zijde genomen, veel te druk door snelle fietsers). Je mist dan wel het rustpunt aan de Demer.

Anonieme gebruiker 02-05-2021

Mooie wandelroute. Goede mix van wandelpaden. Het laatste stuk aan het jaagpad kan je beter vervangen door aan de overkant van de Demer te wandelen. Hierdoor heb je geen last van de vele fietsers.

Anonieme gebruiker 27-01-2021

Viel een beetje tegen. Vooral dat veel te lange stuk langs de Demer op een te smal geasfalteerd jaagpad. Goed voor de vele fietsers, niet zozeer voor wandelaars, en redelijk onveilig daarom.

Anonieme gebruiker 01-06-2020

Mooie wandeling. Maar minder geschikt in de zomer omdat een heel deel in de vlakke zon is. Weinig schaduw dus.

Anonieme gebruiker 26-02-2019

Heel mooie wandeling
Echt de moeite
Op sommige plaatsen zeer rustig
Hebben er echt van genoten