Rillaarse Heuvelswandeling

© Clickshot Aarschot_Emmy De Ryck

Je start je wandeling aan de Neoclassicistische Sint-Nikolaaskerk van Rillaar. Je wandelt over trage wegen met spectaculaire uitzichten over de heuvels van Rillaar en kan genieten van het prachtige Tienbunderbos.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.7 km
  • Sint-Niklaaskerk Rillaar, Diestsesteenweg 1, 3202 Rillaar
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 30-03-2021

Spijtig dat je een groot stuk van de wandeling de auto's hoort voorbijrazen op de autosnelweg. Zelfs wanneer je er nog relatief veraf bent. Misschien lag het aan de wind, maar rustgevend was het in ieder geval niet...

carine vanheuckelom 23-11-2020

Mooie gevarieerde wandeling, wel beetje modderig maar dat ligt aan de tijd van het jaar:-).Ik vind het stuk langs de autostrade niet zo hinderlijk. ( was zondag en waarschijnlijk minder druk dan een weekdag) Ja een aanradertje voor een wandeltochtje van iets meer dan 10 km

Guy Van damme 03-11-2020

Het is een zeer gevarieerde wandeling, met vergezichten, pittige beklimmingen, modderige wegen door de regen van de laatste dagen, prachtige bossen… vooral het Tienbunderbos. Deze wandeling is zeker een aanrader en moest er geen stukjes autostrade langs het parcours aanwezig zijn dan kreeg deze wandeling van ons een 9/10, maar nu een 8/10 .

Anonieme gebruiker 27-09-2020

G. Vertrokken in het centrum van Rillaar. Glooiend parcours. Halverwege de wandeling kom je wel vlakbij de autostrade en blijf je een tijdje langs deze wandelen. Voor de absolute stiltezoeker is dit dus iets minder maar op zich wel een mooie wandeling.

Peter Wils 17-08-2020

Momenteel bestaan er nog twee versies van deze wandeling: eentje afgepijld met rode zeshoekige bordjes en eentje met knooppunten, beide tochten zijn niet identiek! Wij volgde de knooppunten en die zijn in orde. De wandeling is heel mooi, letterlijk door de maisvelden en weiden en door het tienbunderbos. Het is redelijk klimmen en dalen in het bos.