Dworpwandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

De Dworpwandeling brengt je langsheen verschillende leuke plekjes in en rondom Dworp. De wandeling loopt zuidwaarts verder via een stuk van het originele Henri Consiencepad. Langsheen de oevers van de Kapittelbeek bereik je het Vroenenbos en het Krabbos, twee uitlopers van het grotere Hallerbos. Verderop wandel je aan de achterzijde van het provinciedomein Huizingen. Boven heb je een prachtig zicht op Dworp. Door holle wegen duik je het Begijnenbos in om dan via de groene Molenbeekvallei de regio te ontdekken. Wandel over mooie, verlaten paadjes. Af en toe stoot je op een verrassend vergezicht. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Dworpwandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (7)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9.4 km
  • Voormalig gemeentehuis Dworp, Alsembergsesteenweg 612, 1653 Dworp (Beersel)
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (7)

schrijf review - gegevens wandelroute

Herman Walschots 16-10-2022

Zeer mooie wandeling , inderdaad 2de deel mooier dan eerste deel , meerendeel onverharde wegen , zeer goede aanduiding , mooie mix van bos , weide en akkers een aanrader

Yasmin VdC 03-09-2022

Goede wandeling. Vele leuke plekjes onderweg, maar toch ook veel prikkels! De onrustige baasje(s) en beestje(s) kunnen hiermee aldus best rekening houden (veel andere wandelaars, blaffende honden, fietsers, enz). Tweede helft rustiger en meer in de natuur. Parking zonder problemen. Alles goed aangegeven.

Anonieme gebruiker 06-03-2021

Super mooie wandeling, heuvelachtig, veel mooie vergezichten. We gaan wekelijks wandelen en voor ons is dit al de mooiste wandeling die we gemaakt hebben.

Anonieme gebruiker 16-02-2021

Een wandeling die alles heeft , Open uitzichten , bos , veld etc .... Af en toe een flinke kuitenbijter er tussen.

Anonieme gebruiker 06-12-2020

Mooie wandeling! Serieus wat klimwerk, zeker als het geregend heeft. We kwamen best wat mountainbikers tegen. Wel tof dat het amper tussen de huizen is, slechts soms een straat oversteken en voor de rest puur natuur!

Anonieme gebruiker 06-12-2020

Super mooie wandeling ,wel wat klimmen ,maar zeker de moeite !!

Anonieme gebruiker 15-09-2020

Prachtige route, mooi vergezichten. Goed aangeduid. Wel een vrij pittige wandeling.