Pauwelwandeling

© Lander Loeckx

Geniet van het zicht over de Markvallei en de Dendervallei tijdens deze wandeling over de hellingen van de Bosberg, een uitloper van de Vlaamse Ardennen. Met zijn 107 meter hoogte is deze berg een van de hoogste punten van het Pajottenland. Je wandelt langs het Natuur en Milieu educatieve centrum De Helix en de sint-Pauluskapel.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 8.9 km
  • Camping Raspaljebos, Heirbaan 131, 1570 Galmaarden
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Peter Van der Haegen 29-01-2021

Mooie wandeling die we aan de Bosberg gestart zijn. Van bij het begin een serieuze modderafdaling en op het einde van de wandeling een modderklim. De panorama's zijn echt mooi.

Anonieme gebruiker 30-12-2019

Op 30 december gewandeld. Mooie route, meestal over trage wegen, vaak onverhard. Beperkt tussen bebouwing. Vooral het eerste deel tussen 618 /30 en 29 was heel erg modderig, ondanks dat verscheidene dagen droog geweest was. Wandelweg kapotgereden en herschapen in modderpoelen door mountainbikes. In het zuidelijkste deel raad ik aan van 69 naar 67 langs de Paulusstraat en dan naar 68 te wandelen, dan loop je langs de mooie Pauluskapel. Wel alleen aan de start iets te drinken, en in ong geval, gesloten.