Bomenwandeling

© Arboretum Wespelaar

Deze wandeling leidt je langs bomen in parken, natuurgebieden en tuinen. De blikvanger is zeker het arboretum. Ze telt meer dan 2.000 verschillende soorten samengebracht in het 20 hectare grote park. Vooral de collecties Magnolia, Esdoorn en Rodondendron zijn bijzonder. Daarnaast wandel je langs het herdenkingsbos voor WOI, door het natuurgebied Schorisgat en het park van Breughels Gasthof. 

Je kan het arboretum van Wespelaar bezoeken op woensdag en zondag, van 1 april tot 15 novemeber.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.2 km
  • Sint-Luciakerk , 3150 Wespelaar (Haacht)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Godelieve Van rompaey 20-09-2020

Ook wij waren teleurgesteld in de 'bomenwandeling'. De stukken natuur waren wel mooi, maar veel te weinig en ertussen waren lange stukken langs de straten, vaak nog zonder voetpad ook. In de omgeving van Wespelaar en Haacht zijn veel mooiere wandelingen te maken!

Anonieme gebruiker 10-11-2019

De bomenwandeling is een fout gekozen naam voor deze wandeling. De goed aangeduide knooppunten leiden je langs straten, spoorweg.... een echte tegenvaller! Wel hier en daar een piepklein stukje natuur.... Het arboretum inderdaad alleen te bezoeken op woensdag en zondag. Dit moet sowieso meer 'opvallend' vermeld worden.
Allicht vandaar ook de naam bomenwandeling..... enkel op woensdag en zondag dus

Anonieme gebruiker 02-05-2019

De route viel me wat tegen. Het tracé zelf was goed aangeduid en er waren best wel een paar mooie groene stukjes (heel mooie fijne waterranonkels gezien), maar het grootste stuk bestond toch uit 'bebouwde kom'. Het Arboretum is alleen op woensdag en zondag te bezoeken. Dat was ook een tegenvaller.