Silsomboswandeling

© Lander Loeckx

Het Silsombos is het hele jaar door betoverend mooi, maar zeker in de prille zomerzon, als duizenden bosorchideeën en metershoge reuzenpaardenstaarten ontluiken. Deze tocht brengt je naar het hart van dit mysterieuze bos. Pas op voor de Zwarte Madam, aan dit Mariabeeld aan de oever van de Molenbeek hangt een duistere legende. Kies voor stevige stapschoenen of laarzen, want het kan behoorlijk modderig worden.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 5.3 km
  • Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps (Kortenberg)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Tamara Noel 19-08-2021

Heel mooie natuurwandeling door een prachtig Silsombos. Wel het juiste moment uitkiezen om dit bos te bezoeken: je vermijdt het best zoveel mogelijk tussen juni en september, want dan zijn er veel muggen en teken. Het bos is ook heel nat en modderig dus ook in een voldoende droge periode gaan en aangepast schoeisel voorzien.

herman verheirstraeten 03-02-2021

Waw, niet te doen deze tijd: ben gisteren moeten terugkeren omdat het één grote poel was tussen 108 en 109. Ben dan van 86 naar 87 gegaan, en dat ging, maar waanzinnig modderig. Loopbrugjes in bankirai helpen nauwelijks. Is voorzeker mooi om doen, maar wacht toch maar een iets droger seizoen af!

Anonieme gebruiker 17-04-2020

Mooie en afwisselende wandeling , grotendeels in de bossen.
Alleen het laatste stuk: 85-86 op een betonnen fietsweg was een beetje lang.
Volgens mijn smartphone had ik /- 7km en niet 5.3 km zoals vermeld op de route.