Broekeleiwandeling

© Lander Loeckx

Van in het centrum van Keerbergen wandel je naar het natuurgebied de Broekelei, ontstaan uit een verveende meander uit de ijstijd. Het smeltwater van Demer en Dijle voerde toen zoveel zand aan dat je die vandaag nog in de ondergrond vindt. Het zand, de leem en de klei zorgen voor een rijke fauna en flora in een landschap van nat en droog bos, graslanden, poelen, beekjes en grachten. Vijf bunkers in het landschap – restanten van WOII – zijn ingericht als overwinteringsplaats voor vleermuizen. Je stapt ook door het geboortebos, een initiatief van de Milieugroep uit 1997.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant. 

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6.2 km
  • Gemeenteplein , 3140 Keerbergen
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 01-09-2021

Heel toffe route, voornamelijk met de hond. Stukken verhard, maar rustig, deels dijk, deels bos. Ik heb hem al meermaals gedaan!

Anonieme gebruiker 24-05-2020

Een leuke wandeling, de stukken over verharde wegen zijn langs rustige wegjes dus het stoort niet. Voor de kinderen een ijsje als beloning op het marktplein was een leuke extra.

Anonieme gebruiker 27-05-2019

Ik ben toevallig aan deze wandeling gekomen en hebben die gedaan(ik en mijn man) met de bedoeling die te wandelen met onze club,eerst hebben we heel de wandeling gedaan en een paar dagen later een verkorte versie omdat er van onze leden bij zijn die niet de volledige km meer aan kunnen.Wat ons opviel is dat de paal met het knooppuntnummer 94 weg was na een paar dagen gelukkig dat die paal er wel stond de eerste keer anders denk ik dat we zouden zijn verloren gelopen.
Groetjes