Antitankgrachtwandeling

© Lander Loeckx

De gracht die ooit de Duitse tanks had moeten stoppen, zit nu vol waterleven. De verlaten bunkers zijn de vaste overwinteringsplek van grootoorvleermuizen. De Antitankgracht en het aangrenzende Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden. Je hebt hier nog echt het gevoel dat je er hopeloos kan verdwalen. Hier en daar stoot je op een kudde grote grazers die voor open plekken zorgen, gegeerd bij zonnekloppers zoals vlinders en andere insecten.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (8)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.7 km
  • Dijkstraat 1, 3150 Haacht
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (8)

schrijf review - gegevens wandelroute

Peter Wils 17-10-2020

Mooie afwisselende wandeling, grotendeels door natuur en net op tijd door een centrum waar je aan horecastop kan maken. Plankenpad is op km 3 aan herstelling toe. Onderweg is er genoeg te zien zodat het altijd boeiend blijft. Mooie streek! Prachtige natuur. Neem wat brood mee voor de schaapjes :-). Aanrader !

Tom Smets 02-08-2020

Prima parkeergelegenheid, mooie start In het groen gevolgd door een uniek traject langs de antitankgracht, maar helaas geen echte natuurwandeling om even te deconnecteren, want tussen km 7,5 en 10 wandel je door het dorpscentrum en tussen de huizen.

Ellen Van Praet 22-06-2020

We geven deze route een 8 op 10. Het is een heel afwisselende wandeling doorheen bossen, langs mooie en uitstekend bewegwijzerde paden met een oorlogsverleden dat gemarkeerd wordt door bunkers, grachten en heel veel groen. We vonden het een beetje spijtig dat onze mooie wandeling dwars door het niet zo fraaie dorp liep langs lintbebouwing. Het deed wat afbreuk aan al het moois dat we zagen. Maar al bij al is dit een echte aanrader.

Anonieme gebruiker 27-05-2020

Zeer mooie wandeling rustig goed onderhouden en aanduidingen voorb:opgelet eikenrupsen ook rustbanken prima
Heb er met veel plezier van genoten
Grt Van Roey Lydia

Anonieme gebruiker 02-03-2020

Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling maar niet als het veel geregend heeft. Het is soms ploeteren door de slijk. Meer knuppelpaadjes is een optie.

Anonieme gebruiker 08-02-2020

Mooie wandeling,maar niet als er veel regen is gevallen.eerste en laatste gedeelte enorm veel slijk.

Anonieme gebruiker 11-11-2019

Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling. Leuke poortjes. Schitterend bewegwijzerd. Een aanrader voor iedereen die houdt van de natuur! Alles plat. Zalige wandeling!

Daniël van dessel 23-01-2019

zeer mooie wandeling 90 percent in de natuur