Antitankgrachtwandeling

© Lander Loeckx

De gracht die ooit de Duitse tanks had moeten stoppen, zit nu vol waterleven. De verlaten bunkers zijn de vaste overwinteringsplek van grootoorvleermuizen. De Antitankgracht en het aangrenzende Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden. Je hebt hier nog echt het gevoel dat je er hopeloos kan verdwalen. Hier en daar stoot je op een kudde grote grazers die voor open plekken zorgen, gegeerd bij zonnekloppers zoals vlinders en andere insecten. 

Opgelet! Hoge laarzen noodzakelijk in Haachts Broek. 

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

De mooiste wandelroutes in Vlaanderen ontdekken? Verzeker je van een plaats voor onze Wandelknooppunt Zoektochten 2022!
beoordeling: (16)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11.7 km
  • Dijkstraat 1, 3150 Wespelaar (Haacht)
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (16)

schrijf review - gegevens wandelroute

Yasmin VdC 03-07-2022

Fijne wandeling! Had geen zin om met mijn honden door Haacht centrum te wandelen dus heb de lus terug gemaakt. Antitankgracht heeft 2 kanten dus je valt daarmee technisch gezien niet in herhaling. Goed aangegeven! Natte ondergrond op meerdere plaatsen, goede schoenen vereist! Enjoy

Anonieme gebruiker 28-02-2022

Prachtige wandeling! In het vroege voorjaar zijn er nog geen muggen, en dan is deze wandeling een grote aanrader.

herman verheirstraeten 23-01-2022

Heerlijke wandeling, begonnen aan het station van Wespelaar. Ze staat geboekt als modderig maar dat viel allemaal wel mee. Laarzen zijn echt niet nodig, stapschoenen (bottinnen) wel. De loopbruggetjes zijn in heel goede staat, alles is goed aangeduid.

Anonieme gebruiker 25-08-2021

Heel mooie wandeling, zeer afwisselend, goed bewegwijzerd. Hoge stapschoenen zijn noodzakelijk MAAR: opgelet voor de muggen!!! Zorg dat je vooraf goed ingesmeerd bent. Wij werden overvallen en overbeten door deze beestjes; het was een continu gevecht om deze weg te slaan; zo erg dat we nadien naar de apotheek mochten.

Paul Hautphenne 14-02-2021

Op meerdere plaatsen ondergelopen en sommige houten wandel verhogen zijn aan een dringend onderhoud toe, maar des al niet te min een prachtige wandeling!!

Eva Maes 20-11-2020

Heel afwisselend en ook wel avontuurlijke wandeling. Op momenten héél héél modderig, dus aangepast schoeisel is aan te raden. In coronatijden wel HEEL druk, waardoor je soms het gevoel had met veel mensen tegelijk op stap te zijn.

Anonieme gebruiker 15-11-2020

heel mooie wandeling met veel boswegen, veldwegen en een klein beetje verharde wegen. zeker en vast voor herhaling vatbaar en zelfs een aanrader, vooral als je houd van boswegen en bruggetjes. enige nadeel, als het regenachtig is of geregend heeft liggen grote stukken van het parcours er vrij modderig bij

Gilbert Hofmans 07-11-2020

Zeer mooie wandeling door afwisselende natuur. Stukje geschiedenis met de anti-tankgracht en uitleg langs pad sportcomplex Wespelaar is mooi meegenomen. Wandelschoenen toch aangeraden voor licht drassige / gladde passages. Tip: deze wandeling kan ook gestart worden vanaf de grote parking gelegen in Haacht centrum aan de Lombaardenlaan.

Peter Wils 17-10-2020

Mooie afwisselende wandeling, grotendeels door natuur en net op tijd door een centrum waar je aan horecastop kan maken. Plankenpad is op km 3 aan herstelling toe. Onderweg is er genoeg te zien zodat het altijd boeiend blijft. Mooie streek! Prachtige natuur. Neem wat brood mee voor de schaapjes :-). Aanrader !

Tom Smets 02-08-2020

Prima parkeergelegenheid, mooie start In het groen gevolgd door een uniek traject langs de antitankgracht, maar helaas geen echte natuurwandeling om even te deconnecteren, want tussen km 7,5 en 10 wandel je door het dorpscentrum en tussen de huizen.

Ellen Van Praet 22-06-2020

We geven deze route een 8 op 10. Het is een heel afwisselende wandeling doorheen bossen, langs mooie en uitstekend bewegwijzerde paden met een oorlogsverleden dat gemarkeerd wordt door bunkers, grachten en heel veel groen. We vonden het een beetje spijtig dat onze mooie wandeling dwars door het niet zo fraaie dorp liep langs lintbebouwing. Het deed wat afbreuk aan al het moois dat we zagen. Maar al bij al is dit een echte aanrader.

Anonieme gebruiker 27-05-2020

Zeer mooie wandeling rustig goed onderhouden en aanduidingen voorb:opgelet eikenrupsen ook rustbanken prima
Heb er met veel plezier van genoten
Grt Van Roey Lydia

Anonieme gebruiker 02-03-2020

Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling maar niet als het veel geregend heeft. Het is soms ploeteren door de slijk. Meer knuppelpaadjes is een optie.

Anonieme gebruiker 08-02-2020

Mooie wandeling,maar niet als er veel regen is gevallen.eerste en laatste gedeelte enorm veel slijk.

Anonieme gebruiker 11-11-2019

Prachtige natuurwandeling met heel veel afwisseling. Leuke poortjes. Schitterend bewegwijzerd. Een aanrader voor iedereen die houdt van de natuur! Alles plat. Zalige wandeling!

Daniël van dessel 23-01-2019

zeer mooie wandeling 90 percent in de natuur