Dorentwandeling

© Toerisme Vlaams-Brabant

‘Vilvoorde City, meer bepaald in de Far-West.’ Je tocht vertrekt in de volkswijk die zanger Kris De Bruyne al bezong en volgt de Zenne naar de Dorent. In dit strookje natuurgebied op de grens met Zemst kan je de zeldzame kamsalamander spotten in de afgesneden Zennemeanders, maar ook een resem watervogels als de meerkoet, de waterhoen en de wilde eend. Via het Schoewever, een groene buffer tussen Vilvoorde en Houtem, kom je weer in de Far-West. 

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

De wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.5 km
  • Sint-Jozefkerk, Gevaertstraat 1, 1800 Vilvoorde
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 27-11-2020

het zuidelijk gedeelte van de wandeling is minder , maar het noordelijk gedeelte maakt dit ruimschoots goed

Anonieme gebruiker 16-02-2020

Gisteren de 15/02/2020 hebben we de wandeling gedaan vanaf de kerk normale route eenmaal aan de Zenne liep het mis afgebroken bordjes we hadden wel gelezen dat we aan de Zenne moesten langs gaan dit bleef duren en we kwamen aan in Eppegem en tot onze verbazing hadden we al 5km gestapt en de wandeling was maar 7.3 km dan maar terug en zoeken waar we verloren waren gelopen en hebben het jammerlijk niet gevonden geen bordjes meer sorry ik geef maar 4.50 punten.
als de bordjes opnieuw op de juiste plaats staan zullen we de wandeling terug doen.
vele wandel groeten Carl