Barebeekwandeling

© Lander Loeckx

De Barebeek is je leidraad op deze tocht door Hofstade langs oude kasteeldomeinen, natuurgebieden, oude dreven en onverharde paden. Het domein van Sport Vlaanderen is het oudste en meest veelzijdige centrum dat de Vlaamse overheid heeft. Het ligt midden in een natuurgebied van 172 ha. In het beschermde strandhuis vind je het Sportimonium. Kruisen nog meer je pad: het Kanaal Leuven-Dijle, het sobere classicistische Ambrooskasteel en de graslanden van natuurgebied Prinsenveld.

LET OP: Dit is een wandeling op een virtueel wandelnetwerk. De knooppunten zijn niet bewegwijzerd op het terrein. Volg de 6-hoekige rood-witte bordjes met de naam van de wandeling.

Deze wandeling wordt aangeboden door de gemeente Zemst.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 9 km
  • OLV van Goede Bijstandkerk, Tervuursesteenweg 32, 1981 Hofstade
  • De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Michel VM 26-12-2020

Het startpunt is OLV van Goede Bijstandkerk, Tervuursesteenweg 248, 1981 Hofstade (parking achter O.L.-Vrouw van Goede Bijstand) (niet 32...);leuke wandeling door mooie woonwijken,een beetje door bossen en ook langs het water.

Sandy Seghers 25-05-2020

Wandeling over en door woonwijken. Ongeeer géén natuurpaden, volledig verharde wegen. Vaak ook geen voetpad, dus je moet de weg op, terwijl er toch wel auto's passeren. De stukken langs het water zijn mooi, maar je wordt er in de kant gereden door de wielertoeristen die voorbij zoeven tegen hoog tempo.
Absoluut géén aanrader om te doen met kleine kinderen.

Anonieme gebruiker 31-08-2019

Heel leuke wandeling. Het startpunt ligt aan een drukke baan maar we wandelen vrij snel een zijweg in waarna we tussen de velden, door de bossen, langs het water en in mooie woonwijken kunnen genieten. Na 6 km wandelen is er ook een leuke speeltuin voor de kinderen en op bet einde is het ook mogelijk om de wandeling in te korten indien nodig.