Petrus Ascanus wandeling

© Lander Loeckx

Vertrek aan de Sint-Godarduskerk van het dorpje Bekkerzeel voor een stevige tocht over kleine veldwegen door een behoorlijk heuvelachtig landschap. De wandeling leidt je naar de Petrus Ascanuskapel uit 1891, gebouwd ter ere van Assenaar Pieter Van der Slachmolen, die als broeder Franciscaan Petrus Ascanus in 1572 in het Nederlandse Den Briel werd opgehangen door de Watergeuzen. De man werd in 1867 samen met 18 lotgenoten heilig verklaard. De naam Ascanus duikt her en der op in Asse.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (5)
schrijf review - lees alle reviews
  • 11 km
  • Sint-Godarduskerk, Processiestraat 1, 1730 Bekkerzeel
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (5)

schrijf review - gegevens wandelroute

willy Thielemans 02-09-2020

Inderdaad, zeer mooie wandeling, goed onderhouden paden. Echt een topwandeling. Voor iedereen die hierbij betrokken is, een dikke pluim.

Anonieme gebruiker 11-08-2020

Mooie wandeling. Inderdaad wel wat lawaai van E 40, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de andere paden. Toch een aanrader vind ik!

Laurence Delcourt 26-07-2020

Jammer van de tweede helft van de wandeling, het lawaai van de E40 is vrij overheersend. Bij alle andere suggestie wandelingen is de rust net zo’n belangrijke factor.

Luk Willems 06-06-2020

Schitterende wandeling doorheen een schaars bebouwd gebied en prachtige natuur, met één nadeel: een lang traject dicht bij de E40 (lawaai). Voor detailverbeteringen vatbaar.

Anonieme gebruiker 01-07-2019

Over het geheel genomen een zeer mooie wandeling, met kleine paden tussen velden en bossen, enkele prachtige landschappen en veel meer natuur dan gebouwen.