(H)op naar Oppem wandeling

© Lander Loeckx

Vertrek aan het schilderachtige Sint-Stefanuskerkje van Oppem voor een tocht door een glooiend kouterlandschap. Huiver met de legende van de Duivelsschuur, luister naar het gezang van wel zestig verschillende vogelsoorten in het Foeksenbos en hou halt op de Heirbaan om te genieten van het panorama in de verschillende windrichtingen. Aan de ene kant zie je Brussel met het Atomium en het Koning Boudewijnstadion, noordwaarts zie je op een heldere dag de Sint-Romboutstoren van Mechelen en zelfs de haven van Antwerpen.

Deze wandeling wordt aangeboden door Regionaal Landschap Brabantse Kouters.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 6 km
  • Pastorie van Oppem, Processieweg 3, 1860 Oppem
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 15-08-2020

Fijne wandeling die ongeveer 1u40 minuten duurt (zonder pauze). Bij 425 stond er bij het padje rechtsaf een 'privé' bordje, dus ik ben doorgewandeld en heb een omweg gedaan. Anders was de wandeling misschien 20 minuten korter geweest. Natuur/asfalt ondergrond is ongeveer 70/30. Geen vlakke ondergrond in de natuur.

rony deroo 12-07-2020

zeer mooie wandeling langs kleine wegjes en dreven en ook mooie vergezichten en aan knooppunt 425 geen problemen gehad zoals Lidia Dom verklaard , heel goed aangeduid met 3 palen van hetzelde knooppunt op 3 verschillende plaatsen.

LIDIA DOM 22-12-2018

Verassend mooie en afwisselende wandeling zo dicht bij Brussel met regelmatig weidse vergezichten. Wel opletten bij knooppunt 425, daar moet je het smalle voetpaadje volgen, is niet zo duidelijk aangegeven.