Droeswandeling

© Lander Loeckx

Droes betekent in Opwijk zoveel als ‘duivel’. ‘Droeshout’ staat dan weer voor moerassig bos. De wandeling leidt je door de vallei van de Puttenbeek, een zijrivier van de Grote Molenbeek en één van de meest natuurlijke en zuivere beken in de regio. Het is de enige plek in Opwijk waar een natuurlijke rietkraag ‘De Putten’ van deze oppervlakte voorkomt. Volgens verschillende bronnen zouden de eerste nederzettingen (paalwoningen) in dit gebied ontstaan zijn.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

beoordeling: (3)
schrijf review - lees alle reviews
  • 10.7 km
  • GC Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk
  • De route is bewegwijzerd met wandelknooppunten. Volg deze knooppunten:
Reviews (3)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 18-09-2020

Vandaag de wandeling gedaan en na knooppunt 714, weeral de weg verloren. Zijn langs de drukke baan gegaan en kwamen aan de kerk van Droeshout. Daardoor hebben we een paar kilometers te veel gedaan. In de buurt van de kerk, dan terug de wegwijzers gevonden en bracht de wandeling ons door de prachtige natuur. Hebben ervan genoten.

Anonieme gebruiker 03-07-2020

aanrader voor natuurliefhebbers , goed begaanbaar

Poppeia en co Poppeia en co 24-02-2019

De Droeswandeling in Opwijk heeft een heel fijn begin- en eindpunt, Hof Ten Hemelrijk. De wandeling zelf is bijzonder goed aangeduid, deels door de wandelknooppunten. Waar de knooppunten door werken niet te vinden waren, kan je gelukkig nog vertrouwen op de bordjes met de naam van de wandeling zelf. De tocht brengt je snel buiten het centrum, 2/3 via geasfalteerde, rustige wegen, 1/3 via heel rustige veldwegen of voetwegen. In de lente zal dit bijzonder mooi zijn, omdat er heel wat fruitbomen op de route staan. Nog een tip: kan er ergens ook het verhaal de de ‘droes’ aangeduid worden? Wij hebben nergens een duivel gespot...