De Roze Mars: Beersel

© Toerisme Vlaams-Brabant vzw

Het brongebied van de Kesterbeek vormt het decor voor de Kesterbeekwandeling, een lus doorheen de velden en bossen tussen Beersel, Dworp en Alsemberg. Je vertrekt op een 100-tal meter van het Herman Teirlinckhuis, de beschermde woning waar de schrijver de laatste 30 jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Wandel door het heuvelachtig landschap met fraaie vergezichten over verschillende valleien, het Pajottenland en Brussel. Deze wandeling is bewegwijzerd met een 6-hoekig bord met de naam Kesterbeekwandeling.

Deze route wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Deze route is opgenomen in ons aanbod aan routes voor De Roze Mars, een online bewegingschallenge en een initiatief van Pink Ribbon. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen te motiveren 10.000 stappen per dag te zetten.

Steun het goede doel en neem deel aan De Roze Mars

Bekijk alle routes

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 7.8 km
  • Herman Teirlinckplein 91, 1650 Beersel
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Marcelline-Frieda Peeters 15-05-2021

Een zeer mooie wandeling met enkele pittige hellingen en prachtige vergezichten op de hoofdstad. Goed bereikbaar met OV. Bijzonder ook is het karaktervolle huis (momenteel in restauratie) van auteur Herman Teirlinck met een romantische tuin en schrijversterras dat uitkijkt over de Zennevallei.

Ann Van den borre 13-04-2021

Een prachtig traject met verschillende uitzichten. Licht stijgend en dalend soms. Het stuk door het Begijnenbos is specifiek mooi met boshyacinthen in deze tijd van het jaar (april).