Belpop Bonanza Dilbeek - Wandelroute Oost

©

De muzikale geschiedenis van Dilbeek is groot en bijzonder. Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing  van Belpop Bonanza - twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek - brengen deze rijkdom in kaart. Ze vertellen 11 mooie verhalen die Dilbeek een bijzondere plek geven in onze muzikale geschiedenis. Van Urbanus tot Oscar & The Wolf, van Jacques Brel tot Stikstof.

De mooiste wandelpaden leiden je door het groen van verhaal naar verhaal. Je doorkruist parken en natuurgebieden en flaneert langs vijvers, kastelen en de architecturale pareltjes in interbellumstijl in de Kaudenaardewijk.

Op 11 locaties in Dilbeek hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Deze wandeling is bewegwijzerd en brengt je langs 7 van de 11 punten.

Je kan de wandeling ook inkorten tot 10km – check de Belpop Bonanza Dilbeek - Wandelroute Oost (ingekort)

Parkeren kan aan het startpunt (Westrand).

Meer info over de route vind je op www.westrand.be/belpopdilbeek  Hier kan je de folder downloaden met daarin de kaarten van alle Belpop Bonanza fiets- en wandelroutes met aanduiding van de 11 punten waar een verhaal verteld wordt.

beoordeling: (2)
schrijf review - lees alle reviews
  • 12.6 km
  • Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
  • De route is bewegwijzerd met bordjes (geen wandelknooppunten, maar eigen bewegwijzering).
Reviews (2)

schrijf review - gegevens wandelroute

Anonieme gebruiker 07-06-2021

Absoluut slecht aangeduide wandeltocht! Zelfs met de print-out van het kaartje hebben we na ongeveer een derde van de tocht moeten afhaken... (Nochtans ken ik de regio erg goed.) Op sommige kruispunten heb je géén flauw benul waar je naartoe moet, signalisatie is slecht zichtbaar, ...

Anonieme gebruiker 13-08-2020

Zeer mooie wandeling met veel trage wegen en veel groen. De filmpjes van Belpop (van goede kwaliteit) geven extra (en leerrijke) informatie. Een echte aanrader!