Loading...

Een natje en een droogje

13.1 km • Geel

officiële route

13.1 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Kemeldijk 18, 2440 Geel

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Provincie Antwerpen (Mie De Backer)

beschrijving

In het zuidoosten van Geel slingert de Grote Nete loom tussen de velden in natuurgebied Malesbroek. Het omvat liefst 100 hectare waterlandschap dat biologisch waardevol is. Centraal ligt een grote, ondiepe vijver: een restant van de vroegere turfwinning. In Malesbroek vloeien droge zandruggen met naaldbossen en heide over in een ruig beekdal met rietlanden en moerasbossen ~de favoriete biotoop van talloze vogelsoorten.
De korte wandeling telt 5,8 kilometer. Mag het ietsje meer zijn? Dan neem je die van 13 kilometer. Rep je naar bruisend Geel voor een landschapswandeling op de restanten van de turfwinning. En vergeet je laarzen en verrekijker niet!

te volgen knooppunten


0 km

0.5 km

1 km

1.6 km

1.9 km

3.9 km

6.1 km

7.4 km

8.2 km

11.3 km

11.6 km

12.5 km

13.1 km
Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 23 maart 2021 door L.M.Een paar heel mooie stukjes natuur gezien maar we hebben ook veel langs smalle, drukke straten gewandeld.

zaterdag 20 maart 2021 door G.V.Jammer dat er toch wat veel knooppunten op harde wegen zijn waarbij er ook wat rijdend verkeer is. Hierdoor moet je goed achter elkaar wandelen. De knooppunten op de onverharde wegen zijn dan weer een aanrader. Het is geen wandelroute die ik meteen zou aanraden omwille van het verkeer waar je als wandelaar teveel rekening mee moet houden.

Welke POI wil je tonen op de kaart?