Loading...

Kruiskapel wandelroute

11.3 km • Lokeren

Icoon officiële route officiële route

2.2160 14 3.8/5

11.3 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Eksaardedam 11, 9160 Eksaarde

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© David Samyn

Icoon beschrijving route beschrijving

Miraculeuze kruisen, een verdwenen waterburcht en een verborgen verdedigingslinie: onder de bodem van de Lokerse deelgemeente Eksaarde schuilt mysterie. Bovengronds is alles een stuk gemoedelijker. Daarvan getuigt deze route langs fraaie lapjes groen en een rustig kabbelende Moervaart.

De Kruiskapel wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 39
0 km
Afbeelding knooppunt 40
0.5 km
Afbeelding knooppunt 41
4.2 km
Afbeelding knooppunt 36
5 km
Afbeelding knooppunt 37
5.6 km
Afbeelding knooppunt 38
7.9 km
Afbeelding knooppunt 39
11.2 km
Deze route heeft 14 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 11 augustus 2023 door Luc De wildeEen van de mooiste routes in het vlakkere deel van Vlaanderen. We hebben wel een eigen variant gevolgd, die naar ons idee de leukste moet zijn: In tegengestelde richting vertrokken van Bistro Bascuul (De Vosstr. 1), eerst naar de Spletterenbrug, dan langs de Moervaart naar het Keysershof en als apotheose via het Liniepad terug. Onvergetelijk!

zondag 26 juni 2022 door pascal de maesschalckMooie afwisselende wandeling met stop in midden van de wandeling en op het einde in veldcafé

zondag 20 maart 2022 door Liesbeth OdaZeer aangename wandeling, veel wandelen in de natuur, wel veel omgewaaide bomen maar wel storm geweest enkele weken geleden. Heel weinig verkeer, maar wel deel op fietssnelweg. Geen probleem met de wegbeschrijving.

zondag 26 december 2021 door E.S.Mooie natuurwandeling door Eksaarde, soms heel modderige paden. Bij knooppunt 36 goed opletten dat je het linkerpad kiest want het rechterpad is afgesloten. De laatste 3 km lopen langs een druk fietspad maar bij te grote drukte kan je ook beneden van dat fietspad lopen op het jaagpad.

zaterdag 5 juni 2021 door Brigitte Boeyheel mooie natuurwandeling,een echte aanraderje kan ook een terrasje meepikken

zondag 4 april 2021 door G.B.Redelijk mooie wandeling. Tussen 15 maart en 15 augustus wel rekening houden met broedseizoen. Je moet dan een kleine omleiding volgen maar komt bij de brug over de Moervaart terug op het oorspronkelijke pad. Het stuk langs de vaart is heel rustig, maar op de Liniewegel moet je als wandelaar geregeld opzijspringen voor fietsers en mountain bikers.

donderdag 1 april 2021 door J.H.Eerste deel heel aangenaam, dan bij knooppunt 36 gaat het mis, dat deel is afgezet, gebeurd vaker daar is mijn ervaring, uiteindelijk moesten we zelf ons plan trekken en zijn we langs een zeer onaangename baan met druk fietspad terug naar de beginlocatie gewandeld met bulderende vrachtwagens. Voor ons niet meer deze route. Afschuwelijk

zondag 28 februari 2021 door De vlieger Ronnydeze route start niet op de eksaardedam 11.anders zeer mooie route buiten laatste 3km

zaterdag 27 februari 2021 door M.V.zeer mooie wandeling veel afwisseling jammer dat de laatste drie kilometer langs het fietspad loopt .

vrijdag 29 januari 2021 door Y.D.prachtige wandelroute langs de natuur, zeker een aanrader voor de natuurliefhebber. in deze tijd van het jaar een stevige wandelschoen is de beste optie.

vrijdag 13 november 2020 door D.V.Zeer mooie wandeling in de natuur. Wel even opletten tussen punt 36 en 41 niet zo duidelijk zoals hier al beschreven. Even links grachtje door voor je aan prive terrein komt .Een bordje daar zou handig zijn. Laatste stuk ga je best niet de trap op naar boven aan brug , maar volg je het pad beneden evenwijdig zo heb je geen last van druk fietspad.

maandag 9 november 2020 door Johan YsewijnMen kan beter het stuk tussen KP38 en KP39 vermijden en een andere route uitstippelen. Dat stuk loopt 3 km. over een 2,5 meter breed tweerichtingsfietspad, waar het echt levensgevaarlijk is. Beter alternatief is (mogelijk) KP38-KP40-KP39 (zelf niet geprobeerd).

zondag 8 november 2020 door S.V.Echt zeer mooie wandeling!!!! Enkel opgelet bij het stappen naar punt 36. Als je daar de brede weg volgt kom je op privé terrein uit. Je moet het smaller padje links nemen (naast velden, gracht)

zaterdag 31 oktober 2020 door A.D.Zeer mooie natuurwandeling autovrije paden, een aanrader voor iedere wandelaar

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.