Loading...

Stropersbos wandelroute

7 km • Sint-Gillis-Waas

Icoon officiële route officiële route

3.0050 11 4/5

7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Buitenstraat, 9170 De Klinge

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Het Stropersbos, een van de grote Wase kleppers, is goed voor bijna 500 hectare indrukwekkende fauna en flora, aangevlijd tegen de Nederlandse grens. Grote grazers zorgen ervoor dat de heide hier duurzaam kan groeien. Dwars door het gebied loopt de Bedmarlinie, tijdens de Spaanse Successieoorlog een belangrijke verdedigingswal tegen onze noorderburen.

De Stropersbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 79
0 km
Afbeelding knooppunt 81
1 km
Afbeelding knooppunt 73
1.4 km
Afbeelding knooppunt 74
1.7 km
Afbeelding knooppunt 75
2.2 km
Afbeelding knooppunt 68
3.4 km
Afbeelding knooppunt 76
4.2 km
Afbeelding knooppunt 77
5.1 km
Afbeelding knooppunt 93
5.8 km
Afbeelding knooppunt 94
6.3 km
Afbeelding knooppunt 78
6.4 km
Afbeelding knooppunt 79
7.1 km
Deze route heeft 11 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 24 april 2022 door Danny HoskensMooie bosrijke wandeling. Voor foto's kopieer de onderstaande link en plak ze in je browser, als ze niet aanklikbaar is: https://dmek1960.blogspot.com/2022/04/wandeling-in-sint-gillis-waas-be-en-de.html

zaterdag 23 april 2022 door Guido De SchutterKnooppunt 94 ipv knooppunt 93.

zaterdag 23 april 2022 door Guido De SchutterMooie wandeling. 95% bos. Goed begaanbare wegen en paden. Je kan beter vertrekken aan knooppunt 93. Dan heb je parkeerplaats aan het voetbalveld. Aan het einde van de wandeling kan in taverne De (ou)de statie iets drinken, misschien ook iets eten.

zondag 14 november 2021 door Sarah VermeulenTegenvaller. De 7km route bestaat enkel uit bos, voor de rest weinig te zien. Voor iemand die graag houdt van afwisseling zeker geen aanrader. Ook zeer druk op een mooie herfstnamiddag.

zondag 29 november 2020 door Kimberley StrijbosMooi wandeling! Het stukje langs de straat (93) hoefde er van ons niet bij. Parkeren doe je inderdaad best langs Koningstraat. Ondanks dat het zaterdag was, zijn we niet super veel volk tegen gekomen. Aanrader! Met de hond mag je het reservaat niet in, maar daar kom je langs en moet je niet per sé door.

zaterdag 28 november 2020 door M.B.Mooie wandeling, maar het idee om dit op een zaterdagmiddag te doen, bleek niet uniek. Erg veel volk, afstand houden bij kruisen in deze Corona-tijden blijkt niet tot deze streek te zijn doorgedrongen. Parkeren het gemakkelijkst hier: Buitenstraat 7, 9170 Sint-Gillis-Waas, of langs de stropersweg zoals enkele honderden medewandelaars deden.

zaterdag 14 november 2020 door B.N.Mooie boswandeling op goed begaanbare paden alhoewel ik het start punt niet duidelijk vindbaar vond. Er staat Buitenstraat maar het is eigenlijk Koningstraat aan het stationnetje. Daar parkeren.Op knooppunt 78 moet je naar rechts waar de slagboom douane is want dat is daar ook niet heel duidelijk. Mooi landschap. Ik heb ervan genoten 👍

dinsdag 3 november 2020 door Frank Van rietPrachtige route, petje af voor die dat de route hebben uitgestippeld, prachtige natuur en zeker in deze tijd van het jaar, herfstkleuren, paddenstoelen... en heel veel bankjes om uit te rusten! Van Paal 81 naar 73 even opletten, als je op het dwarspad komt moet je naar rechts, daar staat geen paaltje! Voor de rest is alles duidelijk aangegeven!

zondag 1 november 2020 door G.W.Mooie wandeling in een prachtig gebied. Veel paddenstoelen in dit seizoen en mooie herfstkleuren.

zondag 1 november 2020 door Carine De cockMooie route. Veel paarden gezien , leuk voor de kinderen.

zaterdag 31 oktober 2020 door Ronan Van LaereMooi gebied, mooie wandelingen. Alleen het reservaat waar de dieren vrij los lopen is verboden voor honden

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.