Loading...

Mierenbergwandeling

15.9 km • Bekkevoort

Icoon officiële route officiële route

6500 6 2.8/5

15.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Onze-Lieve-Vrouwekerk, Dorpsstraat, 3460 Assent (Bekkevoort)

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Lander Loeckx

Icoon beschrijving route beschrijving

Een stevige wandeling waarop je wordt beloond met prachtige vergezichten. Je vertrekt aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met meubilair en beschermd orgel uit de kerk van het Kleine Begijnhof van Leuven. Op je tocht wandel je langs de grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, uitgehouwen in een holle weg. Het imposante Heilig Hartbeeld van 11 meter hoog bij het Prinsenbos behoed je voor ongeluk.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt SP
0 km
Afbeelding knooppunt 308
0.2 km
Afbeelding knooppunt 328
1.1 km
Afbeelding knooppunt 913
3.8 km
Afbeelding knooppunt 911
5.6 km
Afbeelding knooppunt 910
6.4 km
Afbeelding knooppunt 902
8.7 km
Afbeelding knooppunt 903
9.8 km
Afbeelding knooppunt 906
10.4 km
Afbeelding knooppunt 907
11 km
Afbeelding knooppunt 329
12.7 km
Afbeelding knooppunt 914
13.3 km
Afbeelding knooppunt 330
14.8 km
Afbeelding knooppunt 308
15.5 km
Afbeelding knooppunt 308
15.5 km
Afbeelding knooppunt SP
15.7 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zaterdag 23 januari 2021 door Erwin HoogewysHebben vandaag deze route gewandeld en vonden ze heel goed. Veel bergop en bergaf en dat doen we graag.Je moet niet naar de Vlaamse Ardennen gaan om dit mee te maken. Natuurlijk af en toe wat lawaai maar dat stoorde ons niet. Mooie zichten en vooral heel rustig en alleen wandelen in deze coronatijden. Een aanrader.

zondag 29 november 2020 door J.L.Mooie wandeling. Twee minpuntjes. In het begin een reeks op en afjes op een beperkte oppervlakte, niet goed voor de variatie. En bijna steeds teveel omgevingsgeluid, niet zo goed voor de inspiratie. Zie ook https://dommeganzen.be/n016ik-wandel-dus-ik-ben/

maandag 2 november 2020 door L.V.Was niet de wandeling die we verhoopt hadden. Eerste deel altijd de E314 in het vizier met bijkomend lawaai. Laatste deel aan andere kant van staatsbaan was mooi, maar wandelen langs die baan is gewoon gevaarlijk, zeker bij oversteek op eigen risico

zondag 18 oktober 2020 door F.H.De wegwijzers voor de Mierenbergwandeling geven een ander route dan de aangegeven tocht via de kruispunten. De tocht via de kruispunten lijkt rustiger en groener omdat de andere wegwijzers de tocht veel dichter langs Diest laten verlopen, met het nodige verkeerslawaai vandien.

dinsdag 4 augustus 2020 door Luc GordtsPrachtige wandeling doorheen een magnifiek landschap waar vergezichten, fruitboomgaarden en holle wegen mekaar afwisselen... Vooral verharde en onverharde landwegen.
Het landschap is stevig voor de benen.
De route is ook goed aangegeven.
(Alleen spijtig dat het geluid van de autostrade op sommige plaatsen erg aanwezig is...)
Aan de startplaats in Assent heb je gratis parking voor de kerk.
Best wel een lunchpakket en/of drank voorzien. Enkel bij de start heb je een frituur / snack maar... deze heeft op maandag en dinsdag sluitingsdag.

zaterdag 18 juli 2020 door S.V.Mooie wandelroute, met veel afwisseling van bos en veldwegen. 👍🏻

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.