Loading...

Fantasiereycke wandelroute

6.2 km • Gent

Icoon officiële route officiële route

8941 2 4/5

6.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Bisdomkaai, 9000 Gent

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is niet bewegwijzerd. Gebruik een GPS-toestel of onze app om de route te volgen.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Stel je het volgende voor: Jan Van Eyck zet zijn turquoise kaproen op zijn hoofd, schuift patijntjes onder zijn schoenen, trekt de deur van zijn atelier dicht en stapt de straat op. Hij heeft een afspraak met de abt van de Sint-Baafsabdij. Die wil informeren naar de prijs van een portret. Het is een prachtige lentedag na een veel te lange winter. Dus besluit Jan te wandelen. Hij heeft er zelfs een omweg voor over, langs de Sint-Janskerk, de Braempoort, de Ketelvest, de haven aan de Veebrug, het Sint-Veerleplein... Zelfs een kruik bier onderweg zou deugd doen, denkt Jan. Er is vast wel een herberg open. Zo begint de Fantasiereycke Wandelroute van Jan Van Eyck, in het 15de-eeuwse Gent. Met een beetje verbeelding kan je ook vandaag mee op stap. Niet alles watJan die dag ziet, is er nog, maar ook niet alles is verdwenen. Laat het stadsplan een leidraad zijn en illustrator Lukas de gids. Wat verdwenen is, heeft hij op de kaart weer tot leven gewekt.

De Fantasiereycke wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 2 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 19 mei 2024 door Greta Coolswe zijn begonnen met te volgen op de App en door te mislopen, overgeschakeld naar de kaart (ging beter).. In de wandeling zie je cultuur, kleuren, geschiedenis, kunst, verschillende architectuur, gebouwen loop je over en langs de Leie, de Lieve, de Reep. Onderweg veel kans op horeca (eten, drinken, cafe, ... vond deze wel een leuke wandeling..

zondag 28 april 2024 door B.C.Aangename wandeling die een minder toeristisch en druk Gent doorkruist. Toffe verrassende ontdekking van een minder bekend en toch autenthiek Gent.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.