Loading...

Natuur wandelroute

9.4 km • Zottegem

Icoon officiële route officiële route

3.0810 13 4.3/5

9.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Boembeke 18, 9630 Brakel

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

In de Zwalmvallei gaan natuur en cultuur al eeuwen hand in hand. De rivier zorgt voor vruchtbare gronden, maar ook voor de nodig energie om de vrucht van de akkers te verwerken. Je wandelt er langs bomenrijen, hagen en houtkanten in een landschap vol waardevolle biotopen en een gebied waar verschillende natuurverenigingen bijdragen tot het behoud.

De Natuur wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 59
0 km
Afbeelding knooppunt 58
0.2 km
Afbeelding knooppunt 57
0.4 km
Afbeelding knooppunt 56
0.9 km
Afbeelding knooppunt 55
1 km
Afbeelding knooppunt 54
2 km
Afbeelding knooppunt 54
2 km
Afbeelding knooppunt 53
2.5 km
Afbeelding knooppunt 51
3.9 km
Afbeelding knooppunt 35
4.2 km
Afbeelding knooppunt 36
4.7 km
Afbeelding knooppunt 37
6 km
Afbeelding knooppunt 39
6.5 km
Afbeelding knooppunt 38
7 km
Afbeelding knooppunt 46
8.1 km
Afbeelding knooppunt 47
8.2 km
Afbeelding knooppunt 58
9.2 km
Afbeelding knooppunt 59
9.4 km
Deze route heeft 13 beoordeling(en).
Beoordeel route!

zondag 21 november 2021 door Christine LalmantMooie wandeling, met mooie vergezichten. Hier en daar lekker modderig, dus gepaste stapschoenen zijn een aanrader. Kan gecombineerd worden met de wandeling "Op en rond de Berendries" (vanaf knooppunt 36 tot en met knooppunt 47).

maandag 16 augustus 2021 door N.D.Mooie wandeling voor ieder wat wils, beetje tussen de huizen afgewisseld met velden. De velden zijn alleen begaanbaar na enige dagen van droogte, niet geschikt voor kinderwagens. Nog vele netels en distels, met geprik als gevolg. Onderweg kom je paar cafeetjes tegen, leuk in de zomer bij warm weer. Goed aangeduid

woensdag 21 juli 2021 door johan van lanckerPrachtige wandeling, zit beetje van alles in. Tip misschien proberen om de knooppuntwandelingen wat beter te onderhouden en af en toe een te controleren of alle aanduidingen nog aanwezig zijn of tenminte duidelijk zichtbaar.

maandag 7 juni 2021 door S.S.Niet de meest uitdagende maar wel mooie en vooral gevarieerde wandelroute, je stapt nooit erg lang met hetzelfde uitzicht. Persoonlijke miste ik wat stukjes bos tijdens de wandeling en mochten er wat minder stedelijke stukken zijn. De routeaanduiding ontbreekt ook soms op cruciale punten, hou zeker iets van kaart of gps bij de hand!

zaterdag 8 mei 2021 door L.D.Mooie wandeling, prachtige vergezichten. Aan knooppunt 38 is het plaatje verdwenen. Gelukkig kennen we de omgeving maar knooppunt 46, 47 en 49 niet gezien. Via Mijnwerkerspad terug naar start knooppunt 59. Jammer een stukje natuur gemist!

woensdag 28 april 2021 door R.D.Schitterende wandelroute! Echt top! Veel kleine schattige paadjes, mooie natuur, prachtige vergezichten, tot rust komen doe je hier zeker, 10/10 voor ons!

zondag 28 februari 2021 door B.C.28/02 wandeling van het ene natuureilandje naar het andere, (te)veel bewoningsverkaveling, Beter in de lente of zomer waar de verstedelijking wat wordt gemaskeerd. Meestal onverhard, weinig door bos. Grote vergezichten, of zicht op hoe ook hier het groene van de streek stilaan sporadisch wordt en de verstedelijking verder oprukt.

vrijdag 29 januari 2021 door Danielle GhyselsMooie wandeling met mooie vergezichten maar niet aan te raden rond deze tijd van het jaar. Heel erg modderig en drassig. Met de enkels tot in de modder en een paar keer gevallen door uit te glijden. Beter tijdens droge periode doen.

zondag 8 november 2020 door A.V.Zeer mooie wandeling, gaat op en neer, veel paadjes zijn onverhard. Mooie vergezichten!

zondag 8 november 2020 door Bart Briesenzeer mooie wandeling , onderscheid zich door zijn verzichten. Ondanks de wandeling in de " Vlaamse Ardennen " is deze nooit te stijl.

maandag 3 augustus 2020 door A.V.heerlijke wandeling, afwisselend, weinig bebouwing, op sfeervolle oude hoeves na, puur natuur ....

maandag 1 juni 2020 door H.D.Een mooie wandeling langs landelijke wegen. Grotendeels onverhard

zondag 10 mei 2020 door M.V.Prachtige route! Echt een aanrader

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.