Loading...

Oude Schelde wandelroute

7 km • Laarne

officiële route

7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Kalkendorp 6, 9270 Kalken

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

Een goede honderd meter voorbij de dorpskern van Kalken sta je met beide benen in de Kalkense Meersen. In dit eindeloze lappendeken van weiden en graslanden lijkt de bewoonde wereld bij momenten ver weg. In afstand maar ook in tijd, zo blijkt uit de archeologische vondsten die hier nog steeds boven water komen.

De Oude Schelde wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

te volgen knooppunten


0 km

1.1 km

2.4 km

2.9 km

3 km

4.7 km

5.2 km

5.9 km

6.9 km
Deze route heeft 3 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 22 juli 2021 door C.P.Mooie stukje natuur! Makkelijk parkeren vlakbij de kerk van Kalken en dan gaat het snel richting akkers & weilanden, waar momenteel de boeren volop hooi aan het bundelen zijn... veel open plekken...af een toe toch wat schaduw van de bomen. (bij nat weer een uitdaging); Mooi en rustig parcours-op het einde van de wandeling verschillende horecazaken!

zondag 17 januari 2021 door W.K.het is een mooie wandeling in de natuur vertrekkende aan de kerk in Kalken. Er zijn echter heel veel slecht begaanbare stukken, echt slijk en modder. Dus goede stevige wandelschoenen is een must. Dat maakt de wandeling ook minder aangenaam. Uiteraard is het genieten van de kalkense meersen en de galloway koeien in de mooie natuur.

maandag 4 januari 2021 door L.V.Hele mooie, maar modderige wandeling. Rustig door de vlaktes. Wij hebben zelfs 2 reeën gespot. Een aanrader !

Welke POI wil je tonen op de kaart?