Loading...

Vlasroters wandelroute lus 1

11.4 km • Deinze

Icoon officiële route officiële route

1.3210 5 4.1/5

11.4 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Koffiebeekstraat, 9800 Grammene

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

4 landelijke wandelingen door en rond de kleine vlasdorpen van Deinze. Vroeger werd hier volop vlas gezaaid, geoogst en geroot in de Leie. 'Roten' verwijst naar het proces waarbij het vlas na het drogen blootgesteld wordt aan vocht. Zeker doen op zondag: aan de Sint Canarusbrouwerij verpozen met een lekker Sint Canarusbiertje.

De Vlasroters wandelroute lus 1 wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 5 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 30 januari 2023 door C.C.Lus 1: 7 km (geel); lus 2: 7,5 km (rood); lus 3: 8 km (blauw), lus 4: 11,5 km (groen)

maandag 30 januari 2023 door C.C.Leuke route! Wij vonden deze beter dan lus 2

woensdag 1 juni 2022 door Rozemieke DeschaumesAdembenemend mooie wandelroute! Aanrader voor de echte natuurliefhebbers! Prachtig ongerept natuurgebied langs de oude Leie, zeker de moeite waard! Opgelet, in 1ste stuk wandelroute staat er bij splitsing geen bordje, daar naar links ( naar rechts is de blauwe lus, en lus 1 is de groene lus, de juiste)

zondag 13 december 2020 door bram de bockMooie wandelroute, voorzie u wel van goede schoenen, hier en daar slibberige modder! Veel onverhard, enkel de laatste lus (Grammene) zijn zinloze kilometers, deze lopen door een woonwijk, kan je makkelijk afsnijden!

zondag 28 juni 2020 door V.D.leuke natuurwandeling - volgens onze stappenteller 13,2 km. Smalle paadjes en af en toe ook met je vel langs een netel, maar dat hoort er bij. Alleen jammer dat je geen terrasje tegenkomt onderweg. En de brasserie aan de kerk bij vertrek was gesloten bij aankomst, anders was het helemaal perfect geweest.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.