Loading...

Steendorp wandelroute

13.2 km • Kruibeke

Icoon officiële route officiële route

1.8830 8 4.5/5

13.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Mercatorplein, 9150 Kruibeke

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Start je tocht in Rupelmonde, het dorp dat nauw samen hangt met de waterburcht die de graven van Vlaanderen er in de twaalfde eeuw lieten bouwen. Wandel langs polders en parken zoals Schouselbroek en het Gelaagpark, een voormalige kleihoeve. Breng een bezoek aan het Fort van Steendorp, enkel te bezoeken met gids.

De Steendorp wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 29 mei 2023 door Geert Van den hendeKnappe route, vooral genietbaar op een droge en zonovergoten meidag, want dan heb je geen last van drassige gronden. Je wordt teruggecatapulteerd naar vroegere tijden, het is niet moeilijk om je in te beelden hoe het leven hier moet geweest zijn ten tijde van Mercator. Mooie afwisseling ook van groenrijke omgeving en het dorpsleven.

donderdag 14 oktober 2021 door Hilde Vanthuyne hildeheel mooie verrassende route , eerst langs de schelde , eens uit Rupelmonde mooie kronkelend jaagpad langs de rivier , terugweg langs velden , bossen , poelen , voor herhaling vatbaar . Wel geen cafe langs de route , enkel in Rupelmonde , en in steendorp maar die was dicht die dag

zaterdag 29 mei 2021 door bert rouckhoutmooie wandelroute alleen te veel fietsers langs de schelde stuk langs het fort was mooi

maandag 14 december 2020 door Patrick DobbelsZoals hieronder reeds bevestigd i/d andere reviews, een zeer mooie wandelroute, afwisselend verhard en onverhard. Eerste deel aan de Schelde dijk op een betonnen ondergrond en vanaf het keerpunt in Temse grotendeels onverharde ondergrond. Het stuk rond het fort van Steendorp is machtig mooi, maar zéér modderig, aangepast schoeisel is aangeraden.

woensdag 18 november 2020 door G.V.Prachtige wandelroute onder andere ford van steendorp is de moeite om te bewandelen! Goeie schoenen zeker aangeraden.

zaterdag 19 september 2020 door Andre TolpeDit is een mooie wandeling, een stuk plat langs de Schelde en dan het bos in langs Het Fort van Steendorp ( zeer mooi stuk ) wat klimmen en dalen . Bij de start veel parkeerplaatsen en een terrasje . Top

zondag 2 augustus 2020 door Frank VREen hele mooie wandeling zowel naast de schelde als meer dorp inwaarts in de velden en het fort van steendorp! Aanrader! Je komt op regelmatige basis eet en drink gelegenheid tegen maar het is wel aangeraden om zelf en zeker bij warm weer drinken te voorzien. Is een tocht van 13 KM dus goed schoeisel is een must!

dinsdag 2 juni 2020 door L.D.drukke dijk - veel fietsers
voor de rest een heeel mooie wandeling

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.