Loading...

Welle en Kapellemeersen wandelroute

11.8 km • Denderleeuw

Icoon officiële route officiële route

1.0570 6 2.2/5

11.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Stationsstraat 7, 9470 Denderleeuw

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Op een boogscheut van het station van Denderleeuw duik je de Welle- en Kapellemeersen in, de laatste intact gebleven overstromingsgebieden van de Dender. Samen behoren ze tot de best bewaarde natuurparels van deze streek.

Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 29 augustus 2022 door Yves VlasselaerPover op alle gebied, wandelroute onwaardig. Stappen op een vlonderpad dat er gevaarlijk bijligt (onstabiel en ontbrekende planken), dan een stuk langs een spoorweg, het volgende stuk loopt door centrum Erembodegem (opgepast hier ontbreken verschillende bordjes), en dan terug naar de start langs een eindeloos jaagpad met talloze fietsers.

vrijdag 26 februari 2021 door B.D.Wandeling met heel veel modder en amper 1 vlonderpad (van slechts een paar meter). Eens uit de modder was het wandelen langs ofwel spoorweg ofwel autostrade. Het geluid van de autostrade was bijna de helft van de tijd aanwezig. We konden echt niet genieten van de rust van de natuur. We sneden dus ook een stuk af om sneller klaar te zijn...

zondag 31 januari 2021 door A.D.Heerlijke wandeling met veel modder en water. Zonder laarzen gegarandeerd natte voeten. Nergens een bordje gemist. Gpxbestand mee als backup maar niet nodig.

woensdag 6 januari 2021 door A.V.Mooie route, maar slechts 1 vlonderpad. We hebben ons ook af en toe beholpen met het gpx bestand want hier en daar ontbreekt een bordje.

woensdag 2 september 2020 door Hubert Van rossemEen grote frustratie. Een het startpunt is het zoeken naar een richtingaanduiding. Eentje in het park van het kasteeltje en nadien niets meer. Uiteindelijk na wat buurtbewoners aangesproken te hebben kwam ik terecht in de Wellemeersen met wel de bewuste pijltjes. Hoera gevonden .... tot na een paar kilometers er geen aanduidingen meer zijn.

zondag 12 juli 2020 door T.V.Niet echt een aanrader, stond bij routen.be onder vlonderpaden, amper 1 bewandeld op gans de route!

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.