Loading...

Gilliot wandelroute

6.5 km • Hemiksem

Icoon officiële route officiële route

3460 1 1.5/5

6.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Bernardusabdij 1, 2620 Hemiksem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

De Rupelstreek is gekend om zijn steenbakkerijverleden. Toch kwamen hier niet enkel bakstenen uit de oven. Ook de tegelproductie behoorde in het begin van de 20ste eeuw tot de absolute wereldtop. De Gilliotfabriek te Hemiksem vervaardigde vloeren wandtegels voor standaardgebruik en unieke, artistiek hoogstaande tegelpanelen voor speciale opdrachten. Het was lange tijd de grootste en modernste tegelfabriek in Europa. Als belangrijke werkgever heeft de fabriek veel betekend voor het welvaren in de regio. Door de goede prijs- kwaliteitsverhouding en de aantrekkelijke decors waren Gilliottegels gegeerd in binnen- en buitenland.

Ook in het straatbeeld vind je her en der nog sporen van de prachtige Gilliottegels terug. Redenen genoeg om in de bakermat, Hemiksem, op zoek te gaan naar restanten van dit boeiende verleden.

Start- en eindpunt: Sint-Bernardusabij, Sint Bernardusabdij 1, 2620 Hemiksem

Bereikbaarheid:
Fiets: Het startpunt ligt tussen knooppunten 30 en 70 van het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen.- Openbaar vervoer: Er stoppen verschillende bussen in Hemiksem die vertrekken vanuit Antwerpen of Boom. Het station van Hemiksem ligt op 1 km wandelen.- De Waterbus/veerdienst: De waterbus en veerdienst (Hemiksem-Bazel) liggen op 1,4 km wandelen.- Wagen: Er is parking nabij de abdij (bereikbaar via Nijverheidsstraat) en aan de feestzaal Depot Deluxe.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 315
0 km
Afbeelding knooppunt 6
0.9 km
Afbeelding knooppunt 327
1.3 km
Afbeelding knooppunt 324
1.7 km
Afbeelding knooppunt 7
2.1 km
Afbeelding knooppunt 325
2.3 km
Afbeelding knooppunt 321
3.2 km
Afbeelding knooppunt 320
3.6 km
Afbeelding knooppunt 318
4.6 km
Afbeelding knooppunt 317
5.1 km
Afbeelding knooppunt 315
6.2 km
Afbeelding knooppunt 315
6.4 km
Deze route heeft 1 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 8 juli 2020 door M.S.Begin en einde van de route is prachtig. Voor het overige uren wandelen tussen de drukke straten. Wij vinden deze route echt overroepen. We bevelen ze niet aan. Wel heeft Hemiksem een prachtig gebied aan de abdij en je komt nog een mooi park tegen op het einde en even langst het water aan het einde toe is meegenomen en een verpozing na de drukte. Dit is mijn mening.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.