Loading...

Brakelbos wandelroute

11 km • Brakel

Icoon officiële route officiële route

2.2860 9 4.1/5

11 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Sint-Martensstraat 6, 9660 Brakel

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Rustige wandeling in dé wandelgemeente bij uitstek: Brakel. Vlakbij de taalgrens kan je hier kennismaken met het bekende Brakelbos. De bronnen van de Zwalm zijn nooit veraf en zorgen voor een echt pareltje in de natuur.

De Brakelbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 28
0 km
Afbeelding knooppunt 84
0.5 km
Afbeelding knooppunt 85
1.4 km
Afbeelding knooppunt 29
2.1 km
Afbeelding knooppunt 34
3.4 km
Afbeelding knooppunt 51
4.2 km
Afbeelding knooppunt 33
7.1 km
Afbeelding knooppunt 31
7.9 km
Afbeelding knooppunt 30
9.2 km
Afbeelding knooppunt 28
11 km
Deze route heeft 9 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 11 april 2022 door Brigitte Nottemooie wandelroute, stukje door het mooie Brakelbos, al ging ik deze keer voor de boshyacinten. Deze waren op deze route niet te zien. We zijn er -toen ik het later checkte met de knooppunten- volledig van weg gewandeld. Na knooppunt 51 zou je knooppunt 6 ook moeten kunnen inlassen in je route, dan passeer je er wél langs. Hier ga je van 51 naar 33.

zondag 10 oktober 2021 door A.T.Mooie wandeling in een glooiend en prachtig landschap. Geen problemen gehad met de bewegwijzering maar opgelet : knooppunt 30 is moeilijk te zien vanop de straat, ik stapte het voorbij maar had dit snel door. Het staat evenwel links van het hoekcafeetje. Een aanrader.

maandag 21 juni 2021 door Gabrielle Van Der VoordeMooie wandeling maar ben 3x verkeerd gewandeld en ver gegaan ... ik vond toch dat de bewegwijzering niet optimaal was... ook heb ik het Brakelbos nooit betreden... wel 3 km meer afgelegd dan lange wandeling...

zaterdag 27 maart 2021 door J.V.super mooie wandelroute, prachtige panorama's en super weer. alleen veel modder en natte voeten, wij hadden nochthans zeer goeie goretex wandelschoenen. Maar wij gaan zeker nog terug die kant uit. Jos en Rita 27/3/21

zondag 28 februari 2021 door D.D.Pracht van een afwisselende mooie wandeling! Best niet na hevige regenperiode. Inderdaad zoals in voorgaande reviews reeds gezegd, best voorzien van waterdicht, modderbestendig schoeisel. Al is het maar voor korte stukken.

zondag 3 januari 2021 door Wim De donckerHeel mooie route met mooie vergezichten. Ong 75 % van de route is onverhard, vaak heel modderig, best te wandelen als het enkele dagen droog geweest is.

dinsdag 17 november 2020 door F.L.prachtig landschap met mooie vergezichten, autoluwe straten, alleen raad ik iedereen aan om deze wandeling uit te stellen tot na de winter. Net voorbij knooppunt 29 diende ik mij vast te klampen aan houten paaltjes en prikkeldraad om niet door de modderpoel te moeten. Voorbij pt 31 ben ik zelfs moeten terugkeren want ik had geen zwembroek mee!

zondag 23 augustus 2020 door G.M.Wie de koelte van een bos zoekt, is er aan voor de moeite. Max. 2 km v.d. wandeling gaat door het bos. Desalniettemin een prachtige wandeling met mooie uitzichten, door velden en weiden en pittoreske straatjes. Autoluw. Op sommige momenten pittig. Goed bewegwijzerd. 1e knooppunt, nr.28, ligt aan de kerk.

zondag 17 mei 2020 door M.C.Heel mooie wandeling.Wanneer je uit het brakelbos,op de steenweg naar Ronse komt,moet je deze baan dwarsen.De peil staat om weer naar benden te gaan.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.