Loading...

Albijn Van den Abeele wandelroute

8.6 km • Sint-Martens-Latem

Icoon officiële route officiële route

2.6550 7 4/5

8.6 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Palepelstraat, 9830 Sint-Martens-Latem

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Wandel langs karakteristieke plekjes uit de schilderijen van Albijn Van den Abeele. Haalde begin 20ste eeuw tal van kunstenaars naar Sint-Martens-Latem. Samen vormden ze de wereldberoemde 'Latemse School'. Aanrader voor kunstliefhebbers!

De Albijn Van den Abeele wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

dinsdag 23 maart 2021 door Brigitte NotteOmdat het redelijk veel in de bebouwde kom te wandelen is, een beetje een andere wandeling dan anders maar....zeer mooi, de lieflijke omgeving in Latem bekoort wel. Voelt écht wel aan als een kunstenaarsdorp. Stukje ook door de Latemse Meersen. Mooie wandeling. Genoeg parkeergelegenheid in de Palepelstraat, waar de wandeling begint.

woensdag 24 februari 2021 door B.B.Mooie wandeling maar redelijk in de bebouwde kom waar er niet echt een wandelpad of stoep aanwezig is en men dus op straat moet lopen . Aangezien er tamelijk veel fietsers zijn en er regelmatig auto’s passeren is het opletten geblazen. Het stuk langs de Leie is natuurlijk de blikvanger van deze wandeling.

zondag 31 januari 2021 door hilde fockeHeel mooie wandeling maar plaatselijk wel erg nat in deze periode van het jaar. Bewegwijzering kan beter.

dinsdag 26 januari 2021 door L.S.Aangename wandeling door het centrum van Latem, maar ook door de velden. Opletten want kan (zeer) modderig zijn na enkele regenachtige dagen.

vrijdag 6 november 2020 door F.W.Mooie wandeling die je perfect met kinderen kan doen. Indien gewenst kan je afkorten via de Heidebergen. Op sommige plaatsen kan je wel al eens gaan twijfelen of je geen afslag hebt gemist. De mensen wachten geduldig hun beurt af als je langs paden komt die maar geschikt zijn voor 1 persoon.

maandag 20 juli 2020 door Peter BarbaixMooi en gevarieerde wandeling. Met een afwisseling van dorpse expressie, schilderachtige Leie-sfeer en meestal smaakvolle architectuur. De plaatselijke galerijen zijn een bezoekje waard. Zeker een ervaring meer. Het was wel even zoeken om het startpunt te vinden en af en toe waren wij de weg kwijt. Een plannetje of de smartphone zijn in dat geval welkom.

zondag 31 mei 2020 door K.D.ZEER NATUURLIJKE WANDELROUTE EEN AANRADER

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.