Loading...

Vliegeneters wandelroute

11.2 km • Lebbeke

officiële route

11.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Dorpsplein, 9280 Wieze

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

Wandel langs verschillende bezienswaardigheden in bier- en chocoladedorp Wieze, zoals het Neerhof, chocoladefabriek Callebaut en 'den dikken eik'. Ga door natuurparels als de Wiestermeersch en 'de Bleekte'. 'Vliegeneters' is een bijnaam voor de Wiezenaars, die destijds bijzonder gierig zouden geweest zijn.

De Vliegeneters wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 2 november 2022 door D.B.Vandaag deze wandeling gedaan. De zou een hele mooie wandeling (5) kunnen zijn, als er meer bordjes zouden staan. Het is een echt gesukkel omdat de route te kunnen volgen. Er staan ook weinig straatnamen onderweg wat de oriëntatie om de weg te volgen (zonder bordjes) nog bemoeilijkt.

maandag 27 december 2021 door C.P.Rustige, drassige start door Wiestermeers; route gestapt na zeer regenachtige periode. Begin & ook laatste 2km door een zeer drassig veld. Gelukkig geen electriciteit op de omheiningen & kon ik eroverheen klauteren & door de weide stappen. Op de achtergrond (heerlijke) geur van Barry Callebaut. Gratis P rondom de kerk. Geen wow gevoel, wel ok.

woensdag 17 februari 2021 door Martine De wolfBijkomend : het startpunt van de wandeling (groene vlaggetje) staat op een verkeerde plaats op de kaart. De wandeling start aan de kerk, Wiezeplein (en dus ook niet "Dorpsplein") zoals hierboven staat vermeld. - Heb ik ook pas gemerkt toen ik al onderweg was vanaf het aangegeven vlaggetje op de kaart :-)

woensdag 17 februari 2021 door Martine De wolfEen beetje teleurstellend, deze wandeling... De bordjes zijn niet echt duidelijk geplaatst. Gevolg : 1,5 km extra door verkeerd te lopen. Gelukkig bestaat er Google Maps om te weten waar je bent. ~ De omgeving vond ik ook wat tegenvallen : veel bebouwing, drukke banen. Wel hier en daar mooie stukjes natuur, maar ik had er meer van verwacht...

vrijdag 9 oktober 2020 door GILBERTE DE BLOCKVandaag deze route gedaan. Het was een mooie wandeling,langs de velden maar ergens aan Rooien, hebben we geen bordje meer gevonden en wisten niet waar we zaten. Hebben de weg moeten vragen. Na toch wat gestapt te hebben, kwamen we eindelijk terug het bordje tegen. Soms wel op gevaarlijke banen gelopen waar geen voetpad was, en veel auto's.

dinsdag 7 juli 2020 door Freddy Van MelkebekeEen mooie en afwisselende wandelroute. Nu vandaag 7 juli 2020 waren toch een paar bordjes verstopt achter te hoog gras of takken.
Maar toch leuke wandeling.

Welke POI wil je tonen op de kaart?