Loading...

Lippelobos wandelroute

8.9 km • Buggenhout

officiële route

8.9 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Dries 65, 9255 Opdorp

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

De Dries van Opdorp is de grootste en een van de mooiste van ons land. Vanuit Dries van opdorp stap je naar het Lippelobos, gegroeid rond het kasteel ‘Hof te Melis’. Het geografische middelpunt van Vlaanderen vind je nabij KP 92.

De Lippelobos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

te volgen knooppunten


0 km

1.1 km

1.5 km

1.7 km

2.4 km

3.6 km

4.4 km

5.1 km

5.6 km

5.6 km

6.7 km

6.9 km

7.5 km

8 km

8.4 km

8.9 km
Deze route heeft 7 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 24 maart 2022 door Yvette ThysSnertroute, beton,beton en nog eens beton. Heeft niks met bos te doen. Niet voor herhaling vatbaar. Alleen onze honden hun nagels waren afgesleten. Pf...

zondag 16 januari 2022 door Hilde VdVLeuke en gevarieerde tocht met slechts een 10tal meter modder. Het zicht op het kasteel en ijskelder zijn een meerwaarde. In het bos zijn talrijke beekjes, vijvers en rhododendrons. Moet mooi zijn wanneer deze bloeien. Plaatselijk wat gezoem van hoogspanningsdraden, maar geeft geen overlast.

dinsdag 13 april 2021 door Karin van de VenZaterdag had de hele dag geregend, zondag geen optie om in de bossen te wandelen maar deze route is een mooi alternatief. Goed te wandelen. Leuk om middelpunt van Vlaanderen te zien en kasteel. Op einde is een bosje dit jaar aangelegd in teken van corona; Het keerpuntbos. Zal over paar jaar een plek zijn om stil te staan de tijd waar we nu in leven

dinsdag 3 november 2020 door K.V.Jammer dat dit wordt beschreven als wandeling door lippelobos. Er is amper bos te zien op deze wandeling en we hebben veel last gehad van verkeer. Niet voor herhaling vatbaar. Jammer.

maandag 1 juni 2020 door F.B.Wandeling start mooi door veldwegen en bos. Maar de drukke baan nadat we aan het kasteel van Lippelo zijn gepasseerd was wel een groot minpunt. (Geen voetpad.) Eens het bos uit zijn het meer kleine betonbaantjes dan mooie groene veldbaantjes.

zondag 31 mei 2020 door Liesbet De WolfHeel mooi.
Afwisseling veld / bos
Goed onderhouden wegen, geen last auto's of fietsers

zondag 10 mei 2020 door P.D.Afwisseling : velden, bos, wijken. Mooi !

Welke POI wil je tonen op de kaart?