Loading...

Muziekbos wandelroute

9.7 km • Ronse

officiële route

9.7 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Ruddersveld 7, 9600 Ronse

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

Natuurwandeling langs meestal onverharde wegen of paadjes, in een streek met wisselend reliëf. Startpunt Louise-Marie ligt pal op de grens van Ronse en Maarkedal. De naam van het gehuchtje is een eerbetoon aan de eerste Belgische koningin. Schitterende vergezichten op de vallei van de Trosbeek en het Muziekbos met de Muziekberg (148 m) en de Geuzentoren als letterlijke hoogtepunten.

De Muziekbos wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

te volgen knooppunten


0 km

0.7 km

1.5 km

2.6 km

2.9 km

3.1 km

3.2 km

3.6 km

5.5 km

6 km

6.5 km

7.9 km

8.1 km

9.1 km

9.7 km
Deze route heeft 9 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 14 oktober 2022 door V.C.Ik heb deze wandeling vorige zondagvoormiddag gedaan en heb er van de eerste tot de laatste minuut van genoten. Er zitten inderdaad pittige stukjes in, maar de omgeving en de landschappen maken het meer dan waard. Een aanrader dus !

zondag 10 april 2022 door B.B.Pittige maar zeer mooie en afwisselende wandeling. Veel hoogteverschil met mooie uitzichten. Aanrader voor fitte wandelaars. Voor kinderbuggy's lijkt me deze wandeling een moeilijk verhaal.

zondag 30 mei 2021 door C.E.Top wandeling! Wel veel hoogteverschillen, zeker in het begin stevig klimmen, maar de wandeling is het zeker waard, prachtig door rustig natuurgebied! Een parel van een wandeling!

donderdag 1 april 2021 door M.B.Een zeer mooie wandeling. We zagen ook een groepje reeën die we een tijdlang konden observeren en een beetje verder waren er drie eekhoorns aan het spelen met elkaar. Ze gingen van de ene boom naar de andere over ragfijne takjes. Het was very very amazing.

woensdag 3 februari 2021 door M.V.Hebben deze wandeling gedaan samen met onze 2 honden. Desondanks het vele regen hebben we enorm genoten! Een aanrader

maandag 28 december 2020 door Sarah JanssensHele mooie wandeling. Door het slechte weer van vorige dagen lagen bepaalde paden er heel modderig bij maar dat zagen wij als een extra uitdaging. Onze kinderen (7-9jaar) hebben zich niet verveeld. Het speeltuintje was een tof extraatje.

dinsdag 1 september 2020 door G.M.Prachtige wandeling met fantastische uitzichten. Aanrader: degelijke wandelschoenen. Er staat op de volledige route geen enkele vuilbak. Voorzie dus zelf een zakje. Startpunt: voorkant van de kerk van Louise-Marie (Maarkedal). Er is parking. Bewegwijzering oké, maar de bordjes zijn soms wat "verstopt" in struiken. Principe: geen bordje = rechtdoor.

dinsdag 14 juli 2020 door Caroline Van Parys Echte aanrader

dinsdag 14 juli 2020 door C.V.Super mooie wandeling

Welke POI wil je tonen op de kaart?