Loading...

Galloways van de Kalkense Meersen wandelroute

8.2 km • Wichelen

Icoon officiële route officiële route

1.8010 8 4.3/5

8.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Aard 4, 9260 Schellebelle

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Om de omgeving voor watersnood te behoeden, werd een deel van de Kalkense Meersen aan de Schelde teruggegeven. Zo ontstond een gecontroleerd overstromingsgebied waar grote grazers eens in de 50 jaar met de voeten in het water staan. De rest van de tijd is het er heerlijk wandelen tussen duinen en heide.

De Galloways van de Kalkense Meersen wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Icoon te volgen knooppunten te volgen knooppunten

Afbeelding knooppunt 1
0 km
Afbeelding knooppunt 2
0.1 km
Afbeelding knooppunt 22
0.4 km
Afbeelding knooppunt 23
1.4 km
Afbeelding knooppunt 97
2.4 km
Afbeelding knooppunt 95
2.6 km
Afbeelding knooppunt 98
2.7 km
Afbeelding knooppunt 92
3.3 km
Afbeelding knooppunt 99
4 km
Afbeelding knooppunt 89
4.5 km
Afbeelding knooppunt 87
4.7 km
Afbeelding knooppunt 94
6.2 km
Afbeelding knooppunt 93
6.7 km
Afbeelding knooppunt 96
7.4 km
Afbeelding knooppunt 4
7.8 km
Afbeelding knooppunt 2
8 km
Afbeelding knooppunt 2
8.1 km
Afbeelding knooppunt 1
8.2 km
Deze route heeft 8 beoordeling(en).
Beoordeel route!

vrijdag 12 april 2024 door Jackie PetersMooie wandeling al meermaals gedaan super.

donderdag 12 oktober 2023 door Dirk Van EsbroeckVerrassend mooie natuurwandeling! Geen Galloways gespot in oktober maar wel genoten van het wisselend landschap. De veerboot en een lekkere pannenkoek op een terrasje aan de Schelde waren twee extra pluspunten.

woensdag 25 augustus 2021 door Sven SunaertWat een mooie rustige natuurwandeling is dit !? Hard van genoten alsook van het lekkere ijsje en het drankje achteraf. Het gebruik van het veer was een mooie extra die wat langer mocht duren van ons. Een aanrader om te wandelen!

maandag 31 mei 2021 door Michel VMTop wandeling tussen duinen en heide. Runderen gezien. Cafeetjes terug open, maar geen plaats vrij. Ik zal nog eens terugkomen, maar in de week dan.

dinsdag 10 november 2020 door B.N.de kalkense meersen zijn vooral in de zomer héél mooi en idd. aan de overzet kan je héél gezellig iets drinken.

maandag 3 augustus 2020 door D.D.mooi stukje natuur heel dichtbij; grotendeels gewandeld in rust en stilte. Galloway runderen jammer genoeg niet gespot.

maandag 20 juli 2020 door PATRICK De SmetLeuke wandeling,jammer van het laatste stuk langs de dijk, maar de gezellige cafeetjes maken veel goed

woensdag 27 mei 2020 door R.V.Altijd leuk om je wandeling te beginnen met een overzetboot. (in Schellebelle).
En dan (zoals gewoonlijk) een duidelijk aangegeven route. Mooie natuur, soms een wat saai stuk op een dijk, maar het einde bij de runderen, maakte veel goed. Wel jammer dat een mens in deze Corona tijden niet ergens iets kan gaan drinken, want het ziet er wel gezellig uit daar. Nog eens terugkomen dan maar.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.