Loading...

Galloways van de Kalkense Meersen wandelroute

8.2 km • Wichelen

officiële route

8.2 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Aard 4, 9260 Schellebelle

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

Om de omgeving voor watersnood te behoeden, werd een deel van de Kalkense Meersen aan de Schelde teruggegeven. Zo ontstond een gecontroleerd overstromingsgebied waar grote grazers eens in de 50 jaar met de voeten in het water staan. De rest van de tijd is het er heerlijk wandelen tussen duinen en heide.

De Galloways van de Kalkense Meersen wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

te volgen knooppunten


0 km

0.1 km

0.4 km

1.4 km

2.4 km

2.6 km

2.7 km

3.3 km

4 km

4.5 km

4.7 km

6.2 km

6.7 km

7.4 km

7.8 km

8 km

8.1 km

8.2 km
Deze route heeft 6 beoordeling(en).
Beoordeel route!

woensdag 25 augustus 2021 door Sven SunaertWat een mooie rustige natuurwandeling is dit !? Hard van genoten alsook van het lekkere ijsje en het drankje achteraf. Het gebruik van het veer was een mooie extra die wat langer mocht duren van ons. Een aanrader om te wandelen!

maandag 31 mei 2021 door Michel VMTop wandeling tussen duinen en heide. Runderen gezien. Cafeetjes terug open, maar geen plaats vrij. Ik zal nog eens terugkomen, maar in de week dan.

dinsdag 10 november 2020 door B.N.de kalkense meersen zijn vooral in de zomer héél mooi en idd. aan de overzet kan je héél gezellig iets drinken.

maandag 3 augustus 2020 door D.D.mooi stukje natuur heel dichtbij; grotendeels gewandeld in rust en stilte. Galloway runderen jammer genoeg niet gespot.

maandag 20 juli 2020 door PATRICK De SmetLeuke wandeling,jammer van het laatste stuk langs de dijk, maar de gezellige cafeetjes maken veel goed

woensdag 27 mei 2020 door R.V.Altijd leuk om je wandeling te beginnen met een overzetboot. (in Schellebelle).
En dan (zoals gewoonlijk) een duidelijk aangegeven route. Mooie natuur, soms een wat saai stuk op een dijk, maar het einde bij de runderen, maakte veel goed. Wel jammer dat een mens in deze Corona tijden niet ergens iets kan gaan drinken, want het ziet er wel gezellig uit daar. Nog eens terugkomen dan maar.

Welke POI wil je tonen op de kaart?