Loading...

Asselkouter wandelroute

12.5 km • Merelbeke

Icoon officiële route officiële route

2.4330 4 4/5

12.5 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

Badge van officiële route

meer info

Icoon startpunt adres startpunt (bij benadering)

Munteplein, 9820 Munte

Icoon type bewegwijzering van route bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met thematische bordjes (geen knooppunten).

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Icoon beschrijving route beschrijving

Natuurschoon, stilte en rust in Munte en Baaigem door een zachtglooiend landschap met hier en daar een korte, steilere helling. Op een van die hellingen langs het parcours ontspringt een natuurlijke bron. Les je dorst onderweg in een van de eeuwenoude herbergen.

De Asselkouter wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Deze route heeft 4 beoordeling(en).
Beoordeel route!

maandag 10 januari 2022 door Ann Van den borreMooie wandeling, vele afwisselende vergezichten, veel bankjes onderweg. Het dorpje Munte is charmant en er is een brasserie waar je iets kan eten of drinken. De paden zijn vaak verhard, in normale omstandigheden heb ik liever meer onverharde paden. Nu waren de onverharde stukken wel drassig door recente regen, dus was het een meevaller.

vrijdag 24 september 2021 door A.V.Heel mooie route, maar was al direct de weg kwijt. Pijltje al de Zink niet gezien. Ben uiteindelijk toch wel op de route gekomen. En inderdaad bij Raapakkerlos een misleidend bordje. Ben na mijn wandeling (van 16,7 km) naar de toeristische dienst geweest en heb mijn bemerkingen overgebracht. De kerk van Munte is ook een bezoek waard.

maandag 19 april 2021 door B.N.zeer mooie wandeling! glooiende landschappen, prachtige vergezichten en zeer goed begaanbaar, af en toe beetje klimmen, tussen weiden en velden. PAS OP: Als je de raapakkerlos uitkomt kom je op de baaigemstraat en toont het pijltje naar links. Maar.... LET OP, NEEM DIRECT RECHTS de aardewegel, daar staat het volgende pijltje. nt gd zichtbaar.

zondag 28 februari 2021 door Peter MayMooie gevarieerde wandeling door een glooiend, sterk glooiend, landschap. Enkele stukken onverhard die na regenbuien drassig liggen.

Welke POI wil je tonen op de kaart?

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Je moet ingelogd zijn om hier routes te plannen.

Experimenteel wandelnetwerk
Unsigned icon

De route die je hebt gekozen, loopt (deels) langs een experimenteel virtueel wandelnetwerk (de blauw gekleurde knooppunten en trajecten op de kaart).

Deze trajecten zijn niet gecontroleerd op het terrein. Neem voor je hier gaat wandelen een minuut de tijd om te lezen wat een experimenteel wandelnetwerk is en aan welke regels je je moet houden als je hier gaat wandelen.