Loading...

Stuifduin wandelroute

10.8 km • Wetteren

officiële route

10.8 km 0.0 km 0.0 km

route aangeboden door

adres startpunt (bij benadering)

Wegvoeringstraat 308, 9230 Wetteren

wandelkaart kopen

Een papieren kaart van het volledige wandelnetwerk in deze buurt?

Bekijk in onze shop

bewegwijzering

De route is volledig bewegwijzerd met knooppunten.

5m 5m 5m 5m
© Toerisme Oost-Vlaanderen

beschrijving

De Wetterse warandeduinen vormen een merkwaardig stuk Scheldenatuur, die ervoor zorgen dat de Siint-Gertrudiskerk hoog bovenop het landschap uittorent. Houden we het in het grootste deel van deze wandelroute voornamelijk op de vlakte, dan gaan we op het einde opvallend genoeg de hoogte in.

De Stuifduin wandelroute wordt je aangeboden door Routen, een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen.

te volgen knooppunten


0 km

0.4 km

2.7 km

3.9 km

5.2 km

5.7 km

6.1 km

6.4 km

6.5 km

8.2 km

8.8 km

9.4 km

10.2 km

10.7 km
Deze route heeft 10 beoordeling(en).
Beoordeel route!

donderdag 18 mei 2023 door L.L.Mooie wandelroute in de natuur.

zaterdag 30 april 2022 door A.V.Prachtige wandeling langs de Schelde en door de bossen. Idd boven op de brug had er wel nog een bordje mogen hangen (naar rechts). Dacht ook dat ik rond de kerk zou moeten gaan maar was rond appartementsblok. Al bij al heel mooi.

vrijdag 21 mei 2021 door Chris VerborgtMooie wandeling met als extra de overzet over de Schelde. Bij het beginpunt van de route is er bijna geen parkeergelegenheid. Het is een beetje verwarrend dat je op enige afstand moet parkeren. Misschien beter de wandeling daar laten beginnen.

zondag 2 mei 2021 door Brigitte Notteprachtige wandeling. mooi en landelijk langs wetteren, schellebelle en door de Blakken. aanrader. via de markt naar de Tragelweg (nieuwe appt net voor de fietsbrug) daar starten aan wandelknooppunt 9.

zondag 4 april 2021 door Mira BradaiOp de brug naar rechts gaan. Wij gingen naar links en hadden pas 2 km later door verkeerd te zijn gelopen... Jammer dat er geen bordje op de brug staat

vrijdag 5 maart 2021 door bert rouckhoutmooie rustige wandeling meestal naast de schelde

zaterdag 27 februari 2021 door B.D.Mooie wandeling met veel afwisseling!

zaterdag 20 februari 2021 door I.F.Mooie en rustige wandeling. Start Markt 1 klopt niet. Geen bordjes te vinden aan nr 1. Zelfs bordje aan de kerk is verdwenen. Vermoedelijk door de grote bouwwerken die daar bezig zijn. Gelukkig geholpen geweest door een dame die net voorbij kwam. Pas eerste bordje gevonden over de brug. Daarna heel goed bewegwijzerd. Overzetboot ook leuk extra.

zondag 23 augustus 2020 door G.M.Hele mooie wandeling waarbij je steeds wordt verwondert over de prachtige natuur zo dicht bij huis. Met de kinderen is de overzet met de veerboot een hoogtepunt. Zoek overzettijden zeker op onder "veerdienst Wichelen". Goed bewegwijzerd. Ga voor het 1e knooppunt naar het gemeentehuis. Enig nadeel: er mogen auto's rijden langs de Schelde.

zondag 22 maart 2020 door Hans Van RossenPrachtig rustige route

Welke POI wil je tonen op de kaart?